Firma greceasca Efklidis a mai pierdut un contract cu autoritatile romane. De data aceasta, contractul ar fi trebuit sa fie executat in judetul Timis.

Compania greceasca mai pierduse in acest, din pricina neseriozitatii, si contractul pentru repararea drumului Cluj-Dej din judetul Cluj, precum si contractele pentru reabilitarea infrastructurii din statiunile Borsa - judetul Maramures si Luna Ses - judetul Satu Mare.

In judetul Timis, firma greceasca trebuia sa reabiliteze drumul national 6, pe tronsonul Timisoara-Buzias. Lungimea tronsonului este de 52,6 kilometri, dar grecii au executat abia 30% din volumul lucrarilor de infrastructura.

Termenul de inchidere a santierului era sfarsitul acestui an. Investitia, in valoare de 26,5 milioane de dolari, a inceput in anul 2002. Segmentele executate sunt de proasta calitate.

Fondurile necesare realizarii lucrarilor au fost imprumutate de guvernul japonez. Ele trebuie returnate de statul roman.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca Efklidis ar putea fi inclusa pe lista neagra a companiilor. Acestea nu vor mai putea obtine pe viitor contracte finantate din fonduri publice, din pricina modului in care au tratat afacerile incheiate pana acum cu autoritatile romane.