rimaria municipiului Bistrita a primit de la Guvern o suma de 1,7 miliarde lei vechi pentru a organiza, in ultima saptamana a acestui an, manifestari care sa puncteze aderarea la Uniunea Europeana.

Pentru cheltuirea celor aproape doua miliarde in cinci zile, administratia locala si-a facut deja un plan preliminar din care nu lip-sesc sarmalele si sampania agitata electoral, din care cetatenii se vor putea infrupta in noaptea dintre ani.

Printre masurile populiste promovate de Guvern se numara si alocarea unor importante sume de bani primariilor resedinta de judet pentru punctarea publica a momentului aderarii.

Conform unui plan preliminar, care de altfel nu iese din tiparele cu care primarul din Bistrita, Vasile Moldovan, si-a obisnuit alegatorii, manifestarile "pro Europa" vor debuta in 26 decembrie, iar pentru concertele si evenimentele propuse pana in data de 30 decembrie vor fi cheltuite 920 de milioane ROL.

Printre invitati se va numara Vasile Seicaru, Stefan Hrusca, Victor Socaciu, Florin Sasarman, trupa "Hara", Ionut Fulea, Mariana Deac sau formatia "Crai Nou". In acesti bani intra si expozitia unor artisti plastici bistriteni, precum si un concert de muzica simfonica.

Interesant este faptul ca s-au alocat 120 de milioane de lei vechi doar pentru organizarea unei receptii cu tema "Unitate si diversitate in UE", la care vor fi invitati ziaristi, politicieni si sefi ai institutiilor descentralizate. "Cheful" va avea loc la Casa Armatei din municipiu.