Fata centrului istoric se schimba din nou. "Este o idee buna", crede edilul-sef. Dupa ce a lucrat aproape un an la refacerea specificului arhitectural si la reabilitarea retelelor de utilitati, conferind vechii inimi a Sibiului un suflu proaspat, municipalitatea vrea sa mai aduca o pata de culoare.

Asa cum se poate intilni in majoritatea oraselor din vestul batrinului continent, centrul Sibiului se va umple de forfota musteriilor si a comerciantilor de flori si fructe. Pietele istorice redevin, la figurat, piete. Dar in conditii civilizate. Cel putin asa promit edilii.

Aspect occidental

In curind, sibienii isi vor putea cumpara flori si fructe intr-un aranjament comercial inedit, chiar in centrul istoric. Ideea va fi pusa in practica, anul acesta, de Serviciul Public de Administrare a Pietelor. Piata mobila de flori si fructe amplasata in centrul istoric este un proiect pe care primarul Klaus Johannis il apreciaza drept o pata de culoare binevenita in Sibiu.

"Acest mic proiect este o idee buna, pentru ca centrul istoric va primi anul acesta foarte multi vizitatori, care vor gasi in miezul centrului istoric o imagine mai colorata si mai familiara", a motivat Johannis.

Doi in unu

Piata mobila de flori si fructe este un concept nou pentru Sibiu. Constructiile provizorii, probabil sub forma unor rulote, pot fi montate dimineata si demontate seara. Datorita faptului ca in centrul istoric se vor desfasura cele mai multe evenimente culturale in aer liber, mobilitatea este un aspect important, considera reprezentantii municipalitatii, care dau asigurari ca, astfel, spatiul va putea fi lasat liber pentru manifestari. „Trebuie sa vedem daca exista comerciantii care dispun de astfel de mese mobile sau trebuie sa le confectionam noi si sa le inchiriem", a mai spus edilul-sef, adaugind ca se asteapta ca preturile la tarabe sa fie „un pic mai mari" decit in pietele si magazinele obisnuite.

In pietele "normale"

Municipalitatea s-a angajat in lucrari ample si in pietele „normale" ale Sibiului. La Cibin, se vor schimba stilpii de iluminat din incinta pietei, pentru a asigura o mai buna luminozitate si vor fi renovate chioscurile realizate din zidarie.

Toata suprafata va fi asfaltata din nou. Iar hala de carne va fi adusa la standarde europene, prin constructia unei hale de transare. In Piata Rahovei, suprafata comerciala va fi extinsa. Iar in Obor, Primaria are in plan reabilitarea retelei electrice, amenajarea unei spalatorii si a unui atelier de reparatii auto.