O duzina de sibieni, majoritatea tineri, stateau ieri dupa-amiaza la coada, sa incerce apa. Dupa o zi de scoala sau de munca, relaxarea din bazin e nepretuita. Baia Neptun s-a redeschis, dupa lucrari de reabilitare care au costat aproape 280.000 de lei.

Prin antreprenorul Sinecon SA, municipalitatea s-a ocupat de modernizarea bazinului de inot si a instalatiei de filtrare a apei. Din noiembrie, complexul a fost in probe neoficiale.Aici am invatat sa inot", si-a amintit primarul Klaus Johannis, care a inaugurat complexul redeschis.

La ceremonie au mai participat Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, viceprimarii Eugen Mitea si Eugen Cioruga, dar si majoritatea consilierilor locali.

Investitii

Johannis considera ca redeschiderea baii publice inseamna o mare realizare pentru municipalitate. „Am avut foarte multe oferte de a schimba destinatia acestui complex. Asta nu se va intimpla, atita timp cit mai exista sibieni care au nevoie de o baie aici", a promis primarul.

Lucrarile de reabilitare a baii au costat aproximativ 280.000 de lei si au fost executate de firma Sinecon SA. "Lucrarile au inceput in martie 2006 si au fost gata pe 30 noiembrie, apoi am facut probe, cu public, iar pe 23 ianuarie a avut loc receptia", a declarat Gheorghe Chirea, directorul Serviciului Public Baia Neptun.

In viitorul apropiat, administratia are in vedere si reamenajarea curtii interioare a complexului.

Nu cresc tarifele

Cu atitea fonduri pompate din bugetul local, amortizarea investitiei de la Baia Neptun nu este o problema care sa preocupe prea mult municipalitatea. Tarifele complexului au ramas neschimbate de la sfirsitul anului 2005, si nu vor creste nici acum. „Noi am propus o majorare a tarifelor, dar domnul primar Johannis n-a fost de acord si n-am intrebat de ce.

Este hotarirea dumnealui de a pastra o politica de preturi accesibila, pentru ca in general publicul care vine la noi are venituri medii si sub medie", explica directorul Chirea. Un abonament lunar la bazinul de inot costa 70 de lei, in conditiile in care un bilet obisnuit de intrare costa 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii, studenti sau pensionari. La sauna, doua ore costa 10 lei, iar pentru jumatate de ora de masaj, veti plati 12 lei.

Servicii speciale

Pragul Baii Neptun este trecut anual de circa 55.000 de sibieni. Iar conducerea serviciului se asteapta ca numarul clientilor sa creasca, avind in vedere modernizarea recenta si preturile ramase la un nivel acceptabil. Cele mai cautate sint bazinul de inot si sauna, dar complexul ofera servicii complete pentru igiena si relaxare: masaj, frizerie, manichiura si pedichiura, coafor, cosmetica si spalatorie.

Directorul Chirea spune ca sibienii apreciaza foarte mult cursurile de inot si se bucura de reduceri. „La inot avem acum 130 de copii inscrisi si mai asteptam. Iar pentru cei cu probleme motorii, fie ca sint copii sau adulti, abonamentul este gratuit, ca sa poata face exercitii de intretinere, daca au recomandare medicala", a precizat Chirea.