Din analiza datelor statistice realizata de Comanda Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta se constata faptul ca in anul 2006 au fost sesizate 801 de astfel de fapte, cu 25% mai mult fata de anul 2005.

Marea majoritate a acestor fapte s-au savarsit pe timp de noapte, distributia acestora fiind evidentiata pe intreaga suprafata a municipiului Constanta, nefiind reliefate anumite zone predilecte. Ca mod de operare in anul 2006 s-a remarcat metoda prin spargerea geamului.

In ceea ce priveste sustragerea de bunuri din autoturisme, nu exista o preferinta pentru o anumita categorie, insusindu-se practic tot ce se poate lua. Una din persoanele publice constantene din a carui autoturism au fost sustrase bunuri in mai multe randuri este consilierul municipal PD Danut Moisoiu, care se pare ca este deja obisnuit cu astfel de intamplari.

Ultima data cand acesta a fost deposedat de bunuri din masina proprie a fost pe data de 1 februarie, dar Danut Moisoiu nu a mai depus plangere la politie. „Pe februarie mi-au spart masina si mi-au furat GPS-ul. Nu am mai depus plangere la politie deoarece nici acum doi ani cand mi-au spart masina nu i-au gasit pe faptasi, ca si atunci cand mi-au spart casa de doua ori.

O sa stau eu de vorba cu bisnitarii de la coltul strazii si am sa ii gasesc eu pe faptasi”, a declarat Moisoiu.

Pe de alta parte, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, politistii recomanda parcarea autoturismelor in locuri luminate si supravegheate, asigurarea autoturismului cu sisteme de alarma profesionale, incuierea masinii in orice situatie, anuntarea in cat mai scurt timp la 112 a persoanelor suspecte din zonele de resedinta sau in cazul constatarii furtului din autoturism.