Politicienii constanteni sau reprezentantii administratiei locale in general, au demonstrat ca se pricep la afaceri.

Mai o terasa, mai o firma multilateral dezvoltata, mai o cabanuta la munte... Afacerile le merg, din cate se pare - dovezi in acest sens sunt Petre Stanca, Danut Moisoiu, Gheorghe Stoica, Linica Stan - toti consilieri si toti cu afaceri in domeniul hotelier si al alimentatiei publice.

De fapt, daca stam sa ne gandim bine, mai degraba pe partea hoteliera le merg treburile, in timp ce despre fabrica de mezeluri a lui Moisoiu nu s-a mai auzit nimic, iar de carnatii lui Stanca asisderea... Ghinion sau reprofilare? Nu conteaza, dar mai ramane de adaugat doar partea ca, la capitolul „cel mai ghinionist dintre ghinionisti” poate fi incadrat consilierul judetean PSD

Ionel Marcus. Consilier judetean PSD, Ionel Marcus este, totodata, si actionar unic al SC Marcus Uranus SRL, societate inregistrata ca avand sediul in judetul Constanta, localitatea 23 August. Ei bine, aceasta societate are in proprietate, dupa cum a precizat si Ionel Marcus, „Cabana Pietrele”, amblasata in Parcul National Retezat.

Zona superba, de munte, trasee de urmarit la pas, cu rucsacul in spate si prietenii alaturi. Ghinion insa pentru consilierul care a achizitionat, in decembrie 2005, cabana situata in acel colt de rai.

In dimineata zilei de 6 februarie a.c., „Cabana Pietrele” a ars pe o suprafata de 400 de metri patrati, adica in proportie de 35-40% din intreaga suprafata a „Complexului Turistic Cabana Pietrele”.

Paguba, din cate se vede, este insemnata, iar consilierul constantean se afla in aceste zile, din cate a dat de inteles, chiar la fata locului, pentru a pune lucrurile inapoi in ordine.

Din cate mai spune Ionel Marcus, incendiul s-a produs de la un cos de fum, iar intrucat cabana era construita din lemn, ea a ars in intregime, inclusiv mijloacele fixe, obiecte de inventar si chiar stocul de marfa al SC Gudmec SRL.

A ars cabana, dar afacerea merge inainte

„Cabana Pietrele” a fost achizitionata cu suma de 800.000 de lei noi de catre SC Marcus Uranus SRL, iar din cate precizeaza Ionel Marcus, in perioada 2005-2007 au fost realizate investitii minime de aproximativ 30.000 de lei noi, cabana fiind inchiriata societatii Gudmec SRL, cu sediul in Hunedoara, si care il are ca actionar pe Constantin Radoi.

Revenind la nefericitul eveniment care a facut scrum constructia mentionata, mai trebuie spus ca, potrivit lui Ionel Marcus, intrucat cabana functiona cu profit indiferent de sezon, aceasta nu a fost asigurata.

Cu alte cuvinte, paguba nu va fi acoperita de nici o firma de asigurare! „Pentru o perioada de 30 de zile, pana vom muta bucataria in alta cabana, vom functiona doar din punctul de vedere al cazarii, avand aproximativ 150 de locuri in complex.

Transportul este asigurat din parcarea auto pana la cabana cu un Mercedes pe senile, cu plug, ce poate transporta pana la 15 persoane”, mai spune ghinionistul consilier, pentru a demonstra ca „dracul nu este chiar atat de negru” sau, ca, in termeni mai eleganti, „viata merge inainte”.