Antrenorii de inot din Timisoara si parintii copiilor care practica acest sport de performanta bat la usile autoritatilor locale, pentru a le sensibiliza cu privire la situatia bazinului de inot din cartierul Circumvalatiunii. Este vorba de singura astfel de unitate omologata din oras, care sta inchisa de aproape noua luni, timp in care sportivii fac naveta la Arad sau Resita pentru antrenamente.

Complexul Sportiv "Bega" a fost inchis pentru renovare in iunie 2006, inainte de Campionatul National de Inot, blocand antrenamentele finale. De atunci insa, nu a mai fost facuta nici o lucrare la baza respectiva.

Parintii isi asuma responsabilitatea

"Copiii s-au intors de la concursuri cu medalii si primarul Gheorghe Ciuhandu i-a rasplatit cu o strangere de mana si o carte despre Timisoara", a spus mama unuia dintre sportivi, Lili Leucuta. Ea a spus ca parintii au apelat si la bazinele private, unde au putut obtine reduceri, sume care totusi nu ii avantajeaza. "Ne-ar costa peste patru milioane lei vechi lunar la un bazin privat.

Nu avem acesti bani, asa ca ii trimitem pe sportivi la Arad sau Resita", a mai spus femeia.

Bazinul din Circumvalatiunii se afla in curtea Primariei, proaspat administrator al Complexului Sportiv. Municipalitatea a efectuat procedurile de predare-primire de la institutiile centrale abia in februarie, asa ca finantarea nu este cuprinsa in buget.

Situatia a fost dezbatuta si de consilierii locali, dar primarul Ciuhandu a declarat ca se teme de eventuale accidente, asa ca nu isi poate asuma responsabilitatea de a redeschide bazinul. "Ne asumam noi, in scris, aceasta responsabilitate. Anul trecut a picat un pic de tencuiala si s-au speriat, dar garantam ca nu se va intampla nimic", a mai spus Lili Leucuta.

In cadrul discutiilor de ieri cu prefectul Ovidiu Draganescu si cu responsabili de la Directia de Sport si Primarie a fost decis ca bazinul sa suporte unele lucrari de reabilitare, iar in termen de o luna sa fie deschis numai pentru olimpici.