Coordonatorul serviciului SMURD, Raed Arafat, a anuntat ca a inceput demersurile la Ministerul Muncii pentru ca profesia de paramedic sa fie cuprinsa in nomenclatorul de meserii. "Numai in acest fel se vor putea reglementa problemele de salarizare ale acestei categorii sociale", a precizat Arafat.

La ora actuala, paramedicii care deservesc serviciul SMURD sunt "lasati" in grija consiliilor locale, care stabilesc categoriile de incadrare si grilele de salarizare.

Din acest motiv, la Deva, angajatii SMURD sunt trecuti la categoria "pompieri civili", in timp ce, la Petrosani, alesii locali au pus paramedicii pe aceeasi linie cu cofetarii, frizerii sau portarii si ii platesc cu cel mult 400 de lei net lunar. "La Deva se acorda diverse sporuri, cum ar fi sporul de periculozitate, de 100%, sau sporul de antena.

La Petrosani exista doar sporul de noapte si cel care se acorda pentru zilele de sambata si duminica. In rest, nu beneficiem de alte sporuri", a precizat coordonatorul SMURD Valea Jiului, Catalin Popa.

Problema salariilor mici cu care trebuie sa se descurce paramedicii din Valea Jiului a fost ridicata la intalnirea pe care acestia au avut-o, ieri, la Petrosani, cu Raed Arafat, la care a participat si vicepresedintele CJ Hunedoara, Petru Marginean, si directorul Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara, Dan Magheru.