La sedinta au venit doar 2 consilieri de la PNL (Adrian Caliman si Marius Bojor) si 3 de la PD (Daniel Oajdea, Tiberiu Brailean si Cristi Angheluta). Acestora li s-au alaturat conservatorii Ionel Oancea si Sorina Giosanu.

Liberalii Anghel Ficu si Radu Botez, alaturi de democratii Constantin Axinia si Aurel Busoi, nu au venit la CL, desi au semnat convocatorul pentru sedinta extraordinara.

Pe ordinea de zi a sedintei figurau doar doua proiecte de hotariri: unul legat de clubul Poli Iasi, celalalt referitor la situatia lui Dumitru Anchidin, exclus din Consiliul Local.

Dumitru Anchidin (foto), ex-consilier PSD, s-a aratat nemultumit de faptul ca fostii sai colegi de partid au boicotat sedinta, determinind lipsa cvorumului. "De ce consilierii PSD nu au avut curajul de a se prezenta la sedinta? Cine le-a ordonat sa nu vina?", l-a luat Anchidin la intrebari pe viceprimarul Constantin Adascalitei, reprezentantul Primariei.

"Chemati gardianul de la poarta sa-l dea afara pe acest cetatean, nu are ce cauta aici", a replicat dur Adascalitei.

Disputa verbala dintre cei doi a luat amploare, iar Adascalitei a chemat politistii comunitari pentru a-l da afara din sala pe Anchidin. Pina la urma spiritele s-au mai calmat, iar politistii au ramas la usa salii de consiliu.

Intre timp, Dumitru Anchidin si-a retras plingerea facuta in instanta impotriva sefilor Primariei si a Consiliului Local, pentru ca se baza pe o decizie a CL din 2006. Anchidin a depus o alta plingere, bazata pe decizia sa de excludere din 2007, procesul urmind sa se reia.

Consilierii locali ai Opozitiei au anuntat deja ca vor sa forteze o noua sedinta extraordinara de Consiliu Local.

Democratii vor sesiza Prefectura in cazul Anchidin

"Pusi in fata unor argumente de necontestat, privind propriile abuzuri, PSD si Gheorghe Nichita au ales calea rusinoasa a relei-credinte, in loc sa contribuie la rezolvarea onorabila a propriilor greseli.

(...) Ceea ce puteau rezolva pe cale formala, in Consiliu, se va rezolva pe cale administrativ - judecatoreasca, cu toate consecintele neplacute", acuza democratii intr-un comunicat de presa.

Liderii PD vor sesiza Prefectura, reclamind faptul ca Dumitru Anchidin nu a fost lasat sa participe la sedintele Consiliului Local din 2007, fara temei legal. De asemenea, prezenta lui Romeo Olteanu la sedinte, inlocuitorul desemnat de PSD, ar fi nelegala.

In consecinta, hotaririle de Consiliu Local adoptate in formula fara Anchidin ar fi nule si trebuie atacate in contencios de catre prefect, inclusiv bugetul Iasului pe 2007.

Consilierii PD vor incepe sa stringa semnaturi pentru a cere Curtii de Conturi sa verifice modul in care Poli Iasi a primit bani de la Primarie si de la alte societati subordonate.

Gasiti atasate comunicatul de presa si anexele trimis de Partidul Democrat.

Sefii Primariei acuza intelegeri oculte in rindul Opozitie

Viceprimarul Adascalitei (foto) crede ca Dumitru Anchidin este santajat de Partidul Democrat. "Banuiesc ca exista o intelegere, pentru a-l scapa de anumite dosare penale, de pe vremea cind Anchidin era in fruntea CFR Iasi", a declarat Adascalitei. Viceprimarul i-a acuzat si pe consilierii locali Daniel Oajdea si Marius Bojor ca sint "cateii lui Carlan si Fenechiu".

Constantin Neculau l-a acuzat pe senatorul Dan Carlan ca urmareste sa puna mina pe clubul de fotbal Poli Iasi. "Carlan doreste sa reintre in afacerile cu fotbal, dar nu se poate asa. Hotarirea referitoare la privatizarea Poli Iasi nu are nicio valoare. Valoarea clubului de fotbal este data de jucatori, nu de active", a spus Neculau.

Viceprimarul a mai spus ca Primaria va respecta decizia instantei in cazul "Anchidin", insa pina atunci nu trebuie facute presiuni. "Alianta PNL-PD nu face decit sa puna presiune asupra judecatorilor. Noi vom astepta decizia instantei", a mai spus Neculau.

Prefectul Nicu Paduraru a cerut procesul verbal al sedintei de Consiliu Local in care s-a votat bugetul. Dupa ce va studia documentele, prefectul va anunta daca va ataca sau nu in contencios hotaririle respective. "Daca ajungem in contencios administrativ, atunci investitiile Primariei vor fi aminate cu cel putin o luna", s-a plins Neculau.

Gasiti atasat inregistrarea audio a "dialogului" aprins dintre Anchidin si Adascalitei, difuzata de RFI