Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) a lansat licitatia pentru serviciile de consultanta pentru proiectarea si supervizarea centurii ocolitoare a Mediasului.

Potrivit anuntului facut public de CNADN, varianta ocolitoare a Mediasului va fi construita la standardele nationale ale unui drum in zona de nord a orasului. Centura ocolitoare va avea o lungime de aproximativ 8,43 kilometri, cu doua benzi de circulatie a cate 3,5 metri si doua acostamente de cate un metru.

Potrivit anuntului facut public de CNADN, contractul pentru serviciile respective ar trebui sa inceapa in 2007. Proiectul preliminar si documentele de licitatie sunt prevazute sa se intinda pe noua luni, achizitia pe cinci luni, constructia variante 24 de luni, iar perioada de notificare a defectelor sa se intinda pe 36 de luni.

"Principalul obiectiv al acestei activitati este de a permite CNADN achizitia contractelor de Proiectare si Executie si de consultanta in vederea executarii lucrarilor si de a actiona in calitate de Consultant pentru aceste contracte. La sfarsit, Consultantul va elabora proiectul preliminar si documentele de licitatie pentru diferite sectoare de lucrari.

Firmele de consultanta care aspira la aceasta lucrare trebuie sa aiba o vechime relevanta in domeniu de cel putin cinci ani. Termenul limita de inscriere la aceasta licitatie este 16 aprilie 2007.

Centura de 20 de milioane dolari

CNADN a anuntat ca va incepe, anul viitor, constructia unei sosele de centura pentru Medias, in valoare estimata de 20 milioane dolari. Fondurile vor fi asigurate in principal printr-un credit de la Banca Mondiala.

Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), membra a grupului Bancii Mondiale, va acorda 12,5 milioane de dolari, iar autoritatile romane vor acoperi cheltuieli estimate la 7,5 milioane de dolari.

Drumul va trece prin zona de nord a municipiului Medias, pe Valea Tarnavei.