Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism au inceput urmarirea penala impotriva patronului echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany. El este acuzat de fals si uz de fals.

Potrivit procurorului Mircea Hrudei, procurorul de sedinta s-a autosesizat atunci cand a fost judecata contestatia depusa de Arpad Paszkany impotriva interdictiei de a parasi tara, impusa de procurori. Mircea Hrudei spune ca omul de afaceri ar fi uzat de mai multe acte false.

Aceste documente ar fi fost emise de mai multe companii multinationale, din conducerea carora face parte Arpad Paszkany. Ele ar fi justificat absenta omului de afaceri de la audierea stabilita de procurori in data de 21 februarie.

Avocatii omului de afaceri au declarat ca acuzatiile procurorilor ar fi nejustificate. Ei spun ca toate documentele sunt reale.

Arpad Paszkany mai este urmarit penal in dosarul Gazeta pentru instigare la santaj si pentru sprijinirea unui grup infractional organizat. In acelasi dosar, noua dintre managerii trustului de presa au fost trimisi in judecata pentru santajarea mai multor oameni de afaceri si politicieni din Transilvania.