Oameni rupti de lume

Satenii din comunele situate in muntii din dreapta Vaii Oltului, din Tara Lovistei, respectiv din Perisani, Titesti, Boisoara, Racovita si Caineni nu beneficiaza de drumuri de acces modernizate, cu exceptia celor de la Caineni. Saptamanal, din Perisani fac naveta catre birourile APIA din Brezoi peste 500 de beneficiari ai subventiilor in agricultura.

Gospodarii-sefi din localitatile unde exista probleme la acordarea subventiilor APIA sustin ca singurii castigati din acest lucru par sa fie transportatorii de persoane, care nu au mai prins o asemenea afluenta de calatori. „Oamenii fac naveta acolo si sunt tinuti la cozi, iar pe unii ii cheama si a doua zi, pentru ca nu apuca sa ajunga la rand.

Ar fi trebuit sa delege doi - trei oameni pe fiecare comuna care sa rezolve aceste cazuri, nu sa ii cheme toata ziua la Brezoi. Eu m-am oferit sa le asigur si spatiul pentru birouri, dar nu au dorit. Asa sunt oamenii chemati zilnic, de la 1 martie pana la 15 mai, impreuna cu cetatenii din alte 9 comune. Asa se va ajunge ca multi oameni sa renunte la subventie” - spune primarul a descris situatia Ion Sandu, primarul din Perisani.

Baticul cu marunti, inlocuit cu codul PIN

Pentru rezolvarea situatiei, primarul din Perisani, Ion Sandu spune ca are intentia de a instala un bancomat in localitate. „Stiu ca o sa fie o poveste de tot haiul cand o sa vezi babutele care stau la rand sa-si ia banii, dupa ce au tastat codul PIN, dar asta e singura solutie.

I-am pus deja pe toti angajatii Primariei si ai scolii, pe politisti pentru ca ne trebuie minim 300 de solicitanti pentru a se putea aduce bancomatul aici, la distanta asa de mare de oras. Am de gand sa-i pun sa-si faca astfel de carduri si pe cei 115 beneficiari ai ajutorului social.

Este adevarat ca multi oameni nici nu stiu ce este acela un cont bancar, dar altfel, povestea cu subventiile acestea o sa fie una in care APIA iti ofera niste bani pe care stie ca nu ai cum sa te duci sa-i iei si, deci, se vor intoarce tot la APIA. Ma zbat sa fac rost de numarul minim de clienti.” - spune primarul Sandu.

Urmatorul val de abonati ai bancomatelor sunt 280 de beneficiari ai subventiilor in agricultura. Daca se va realiza intentia primarului, la Perisani, in varf de munte va fi primul bancomat din mediul rural al judetului.