Am luat hotarirea sa le aratam politicienilor, care se supara nevoie mare pe ziare pentru ca sint criticati, cum ar arata un articol laudativ despre populismele lor. Ei bine, in articolele pe care le veti citi in aceste pagini, s-a scris "frumos", ca la "Scinteia" de pe vremuri despre actiunile politicienilor de azi.

Textele acestea au menirea de a-i face pe cei care au simtul ridicolului sa realizeze cit de absurda este pretentia ca presa sa ingine laudativ actiunile lor si asa pline de ridicol. Dupa lectura acestor pagini asteptam ca personajele publice care s-au expus constient si nesilite de nimeni in gura lumii, sa roseasca. Si sa aiba grija ce dorinte isi pun.

Generozitatea fata de urgente a domnului primar Emil Boc

Un nou prilej de luminoasa reamintire a faptelor alesului ales al clujenilor. La inceput de primavara, le dam locuitorilor Clujului o veste buna, daca nu chiar extrem de buna.

Cu sprijinul Primariei municipiului nostru si al distinsului primar, domnul Emil Boc, mereu preocupat de asigurarea unui climat de pace, sanatate si bunastare in rindul nostru, al locuitorilor capitalei Ardealului si chiar, intr-un fel, a Europei, in care cu mindrie am pasit in noul an, desigur cu contributia nepretuita a partidului sau, mai bine spus, a Partidului, si prin aceasta ne referim

desigur la cel Democrat, pe care stimatul domn primar il conduce cu daruire, fidelitate si, de ce sa n-o spunem, cu mina de fier atunci cind e nevoie, calitati pe care, de altfel, le pune generos si in slujba conducerii frumoasei urbe de pe Somes, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Cluj a primit in dar o moderna ambulanta de terapie intensiva mobila si salvare tip C.

Ambulanta, un sfint odor al orasului / Predarea ambulantei catre SMURD s-a facut intr-un cadru festiv, manifestarea fiind prezidata de onorabilul domn primar, care a dat dovada de un nebanuit talent de moderator si de un fin simt al umorului care, bineinteles, nu a depasit limitele bunului simt.

Utilitatea noului mijloc de transport pentru bolnavii clujeni a fost corect scoasa in evidenta de catre domnul Boc, care chiar a surprins auditoriul, neobisnuit cu latura poetica a edilului-sef, cu o metafora sugestiv aleasa: "Noua ambulanta achizitionata este practic un spital pe roti."

Primarul cu suflet de copil / Iata deci ca, nici de aceasta data, seful administrativ al Clujului, pe care noi, clujenii simpli, l-am votat cu drag si nu vom sta pe ginduri s-o facem din nou cu proxima ocazie, nu-si dezminte munificenta aproape suprarealista de care, in atitea rinduri, a dat dovada.

Daca ne gindim numai la citeva exemple, e imperios necesar sa amintim minunatul episod tomnatic al montarii de casute pentru pasarelele din Parcul Central, ocazie cu care ilustrul edil nu s-a sfiit sa dea el insusi citeva cuie, inconjurat fiind de o multime de copii, viitori vajnici alegatori, care, fara prea mult efort, l-au facut sa se simta unul de-al lor.

Administratia nu exclude sentimentele / Nu trebuie uitate nici momentele unice, ce au loc an de an, in care primarul isi arata cu cea mai mare sinceritate latura sensibila, in care ne face sa vedem in el un om adevarat, nu numai un gospodar de frunte.

Asa ar fi, de pilda, ziua de 8 martie, a femeilor din intreaga lume si mai ales a clujencelor, carora cel mai democrat primar al tarii le daruieste dragastos buchete de ghiocei si, nu de putine ori, si cite un pupic.

Sa nu trecem cu vederea nici celebrele (am putea spune deja copiatele) casatorii oficiate in balon cu ocazia paradiziacelor zile ale indragostitilor, respectiv de Valentin si Dragobete's Day, in care intiiul conducator al urbei a minat cu gingasie, desigur, spiritual vorbind, trasurile adecvat intitulate "Dragobete plimba fete".

Vizitind vei fi vizitat / Pentru a incheia asa cum se cuvine si cum cu prisosinta merita domnul Emil Boc, mai mentionam desigur imensul manunchi de vizite, am putea spune de lucru, pe care acesta le savirseste periodic in vrednice institutii clujene si la interesante inaugurari de supermarketuri, dar si de stradute.

Nu putem omite nici sacrificiul aproape fizic pe care presedintele PD l-a facut cu prilejul vizitei la Cluj a omologului sau de la Cotroceni, cind, adastind in frigul de pe aeroportul atit de familiar, dar incalzit fiind de infrigurarea asteptarii, primarul si-a reconfirmat calitati precum devotamentul si fidelitatea, care il caracterizeaza din belsug.

Alin Tise in: O luna din viata unui Prefect fara pauza

Sfirsitul de saptamina a adus cu el punctul culminant al unei luni incarcate pentru domnia sa domnul Prefect, Alin Tise.

Stejarul plantat in ciuda naturii vitrege de la Cluj, care totusi nu l-a putut opri din determinarea sa pe acest hotarit barbat, confirma binemeritatul loc pe care domnia sa si l-a cistigat intre cele mai importante figuri contemporane ale judetului nostru, de acum si dinainte de a deveni finul celui mai gospodar dintre primari, Emil Boc.

Din nou la scoala / Cind a intrat pe poarta scolii de politie "Septimiu Muresan", martorii spun ca parca i s-a luminat fata. Era complet emotionat si putin derutat, intrucit domnul Boc nu se afla de-a dreapta sa. Domnia sa era din nou, la scoala. Tinerii viitori politisti il asteptau impresionati pe Alin Tise, prefectul care acceptase sa devina "elev al Scolii de Politie, pentru o zi".

Se uitau la el ca la un tata, mai ales dupa ce domnul Prefect le-a amintit ca, patronul spiritual al Scolii de Politie, a fost si el Prefect in perioada interbelica.

De acum incolo, tinerii cu care Alin Tise a participat - efectiv! - la cursuri de legislatie rutiera, de criminalistica si de pregatire fizica, nu vor uita onoarea pe care le-a facut-o primul barbat al judetului nostru, care le-a insuflat dorinta de a ajunge mari politisti, vrednici de pastrarea iubitei noastre legi si ordini.

Stejarul din Paunesti / Dupa toate incercarile din cea mai frumoasa luna a anului, domnia sa domnul Alin Paunel Tise a mai gasit o rezerva de forta si gospodarism ca sa planteze ceea ce va fi "cel mai frumos copac al judetului". Sub ochii atenti ai nasului, Emil Boc, Prefectul si-a sacrificat pantofii negri cu cioc pe altarul propasirii Uniunii Europene si a plantat "Un copac pentru Europa".

Nu a fost o intimplare ca domnia sa domnul Alin Tise a ales, pentru aceasta ocazie, acelasi copac pe care l-ar fi ales si cei mai demni si dirji inaintasi ai sai: stejarul.

Acest copac, cu ramurile sale care se anunta bogate si puternice ca si cel care l-a sadit, i-a amintit domniei sale de zilele de la sfirstiul anului scolar, cind, sirguinta de peste an ii era rasplatita cu o coronita din frunzele nobilului specimen dendrologic.

Cu acest inalt prilej de importanta covirsitoare pentru judetul nostru, primarul si nasul Prefectului, i-a urat domnului Alin Tise sa ramina pe Inaltul Scaun al Institutiei Prefectului pina stejarul - care de pe acum se anunta a fi unul trainic - isi va arunca umbra in cabinetul celui mai bun lopatar din judet.

Clujeni emotionati / Chiar daca ziua destinata aducerii celui mai frumos omagiu a fost una urita, parca tocmai pentru a pune la incercare convingerea si determinarea domniei sale domnului Prefect, clujenii au venit in numar mare la manifestarea din fata Prefecturii si din dosul statuii lui Al.I.Cuza.

Clujeanca Eniko Pop, matritera, a venit special sa il vada pe domnul Tise punind umarul si lopata la temelia Uniunii Europene. A icnit la fiecare lopata de pamint pe care domnia sa, Prefectul a aruncat-o la radacina stejarului, i-a parut rau de pantofii sai cu cioc si, la sfirsit, cind toata lumea era istovita de efortul Prefectului, i-a adus un vibrant si involuntar omagiu acestui mare om.

Doamna Pop si-a tras de urechi odrasla, neatenta la marea manifestare din fata Prefecturii si i-a spus: "Ia aminte, Virgile! Asa te vreau cind o sa fii si tu om mare, intocmai ca domnul Prefect"!

Horea Uioreanu: Realizarile de seama ale unui liberal romantic

Deja nu mai surprinde pe nimeni faptul ca, anul trecut, deputatul PNL Horea Uioreanu a fost desemnat drept cel mai activ dintre deputatii clujeni. Competitia a fost dura, dar, dintre virfurile politicii clujene domnia sa s-a aratat a fi cel mai activ. Trei procente i-au lipsit la testul de loialitate, dar ce sunt trei procente pentru cel mai activ dintre deputatii clujeni?

Clubul romanticilor / Cu modestia care il caracterizeaza, domnul Horea Uioreanu a neglijat sa isi puna in prezentarea site-ului personal ca are sufletul plin de poezie. "Am avut norocul de a fi trait si de a fi contribuit la perioada romantica a Partidului National Liberal", declara renumitul deputat. Un romantic, dintr-o perioada romantica a unui partid romantic.

Toate acestea l-au indemnat pe Horea Uioreanu sa-si urmeze inima si sa dezveleasca bustul Luceafarului poeziei noastre, in mijlocul taranilor din Chiuiesti. Copiii, cu vocile lor cristaline, i-au cintat si recitat deputatului cu sufletul plin de poezie.

O atmosfera care a vibrat de buna dispozitie si lirism, care a demonstat inca o data ca romanul, de la taran la deputat, s-a nascut poet si ca asa va ramine.

Inapoi in cartier / Saptaminile trecute, lumina poeziei PNL-iste s-a intors in cartierele Clujului: pe fiecare dintre noi ne astepta in posta un plic in care sa ne punem pasurile si suferintele, in care cel mai activ, aproape cel mai loial, dintre deputatii urbei noastre cobora din nou printre noi, oamenii de rind, cei care l-au ales si pe care nu i-a uitat inca.

Clujenii s-au ingramadit la cutiile postale si, timp de o saptamina, fortele de ordine nu au facut fata oamenilor care, cu mic, cu mare, au asaltat serviciile Postei Romane. "Vreau sa ii spun domnului deputat cit de mult il apreciez si sa faca totul pentru orasul asta si pentru viitorul patriei noastre mult iubite.

Stau la coada la cutia asta postala de la 5 dimineata, dar trebuie sa va spun ca merita sa asteptam pentru acest mare om de caracter!", ne-a spus cu voiosie in glas pensionarul Szabo Aurel (75 ani).

Demnul urmas al sloganului Nokia: Marius Nicoara, omul care face legatura!

Presedintele Consiliului Judetean Cluj are o singura si nobila obsesie: oamenii.

Toate masurile pe care acesta le ia, toate activitatile sale il recomanda pe domnul presedinte Nicoara - daca mai este nevoie - drept cel mai umanist dintre clujeni, cel care vegheaza la legaturile interne si externe ale cetatenilor de rind, dar si ale oamenilor de afaceri, ale politicienilor, ale gazetarilor, ale tuturor oamenilor judetului care, cu recunostinta in suflet, isi intorc multumirile catre omul care asigura armonia si bunastarea frumosului si bogatului nostru judet.

La Gazete... / Din pacate, actiunile domnului presedinte al Consiliului Judetean nu sint intotdeauna apreciate la adevarata lor valoare. Rauvoitorii au interpretat gresit interventia domniei sale in medierea unor conflicte care ar fi vaduvit judetul de foloasele pe care le merita.

Modestia de care a dat dovada domnul Marius Nicoara, care nu a dorit sa mentioneze ca a intervent in interesul oamenilor din Cluj, i-a atras mici neplaceri liderului judetean, peste care insa, acest mare om, a reusit sa treaca. Ce ar putea dovedi mai bine inaltul caracter al mult-iubitului nostru presedinte de Consiliu judetean!

"Connecting people!" / Vocatia de om de legatura a domnului Nicoara a atras si in judetul nostru investitii epocale. Nimeni nu poate trece cu vederea, fara indoiala, felul in care acest remarcabil om a oprit Nokia, unde altundeva decit aici, la noi, la Cluj.

Suntem bucurosi sa transmitem domnului Marius Nicoara saluturile fierbinti ale locuitorilor din comuna Jucu, cei mai fericiti dintre satenii acestui judet si poate ai intregii tari. Sunt fericiti ca vietile lor vor fi duse pe culmile glorioase ale progresului, dupa ce Nokia se va aseza pe raza comunei.

La intilnirea cu oamenii de la Jucu, acestia ne-au asigurat ca vor munci inzecit, ca atunci cind vin cei 15.000 de la Nokia sa ii intimpine cu piine, sare si multa palinca, sa vada si finlandezii ce inseamna sa fii roman, sa fii ardelean si, pe deasupra, sa ai si un presedinte de consiliu judetean care sa nu se gindeasca decit la bunastarea celorlalti.

Omul dintre oameni / Nimeni nu poate uita momentele cind a stat linga acest mare om al judetului. La stadion, la petreceri, la inaugurari, la diferite lucrari mai putin scrobite, stimatul domn presedinte coboara de pe soclul inalt al functiei pe care, cu nespusa daruire, o detine si devine ceea ce ar trebui sa fie fiecare om politic: un om, in mijlocul oamenilor.

Cind e el pe stadion, clujenii joaca mai bine si striga mai cu foc, cind e el la petreceri, piere orice tristete, cind viziteaza el lucrarile de constructie, tirnacoapele devin mai usoare si macaralele rid mai frumos in soare. Cum sa fie altfel, cind exemplul absolut de daruire si omenie se afla linga tine... linga oameni.

Sub aripa calda a Opozitiei

PSD-istii clujeni stau in Opozitie ca in sinul lui Avraam. De acolo, din sinul minunat, stau de veghe si controleaza cu o mina de fier pasii gresiti ai alesilor natiunii noastre. Membrii Grupului de la Cluj asteapta, ca niste adevarati gardieni ai normalitatii, greselile Aliantei pentru a lua masuri pretioase.

Noi, cu totii, clujeni de rind si ziaristi, ne amintim de lovitura puternica pe care PSD Cluj i-a aplicat-o primarului Emil Boc, cind, cu inalt spirit civic si determinare revolutionara, a organizat expozitia de fotografie: "Ce nu vede Emil Boc in drum spre aeroport?"

Primarul urbei noastre a fost demascat de membrii PSD care au sanctionat - in imagini - problemele ramase nerezolvate din neglijenta acestuia: balti, gropi, gunoaie, masini parcate neregulamentar, cladiri urite. Demult administratia orasului nostru pe care il credeam infloritor, nu a mai primit o palma atit de puternica. Drept urmare, noi, oamenii muncii din Cluj-Napoca, multumim organizatiei de partid PSD Cluj pentru ca isi pastreaza un ochi totdeauna deschis spre problemele cetatenilor.

Asteptam ca Grupul de la Cluj, netoropit de caldura locurilor din Opozitie, sa sanctioneze mai dur, mai nemilos, mai taios defectele actualei Puteri.