AVAS scoate pentru ultima data la privatizare compania Electroputere Craiova. In cursa pentru privatizare s-au inscris cinci companii, din Romania, SUA si Arabia Saudita.

Prima dintre ele este A5 Impex din Caransebes. Aceasta companie este condusa de omul de afaceri clujean Stefan Vuza.

O alta companie romaneasca interesata de Electroputere Craiova este SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti. Cea de-a treia este SC Vienna International Holding Bucuresti.

Din Arabia Saudita participa la licitatie compania Al Arrab Contracting Company Limited. Din SUA si-a anuntat intentia de a cumpara compania craioveana firma Peeker Atomic Energy System Inc. Lakewood, Colorado.

Americanii sunt producatori de generatoare electrice de mare putere. Sauditi sunt si ei producatori de echipamente electrice.

Aceasta este cea de-a sasea incercare de privatizare a companiei craiovene. Electroputere are datorii de 40 de milioane de euro.

Pretul de privatizare ar fi de circa 50-60 de milioane de euro. Bunurile societatii sunt evaluate la peste 120 de milioane de euro.

AVAS detine 62,8 la suta din actiunile Electroputere. In cazul in care societatea va fi lichidata, terenurile ei, care sunt cele mai importante active, vor fi valorificate pe piata imobiliara.