Decizia Guvernului roman de a trece complexele energetice in subordinea Autoritarii pentru Valorificarea Activelor Statului a starnit nemultumirile minerilor din judetul Gorj, care au oprit astazi lucrul timp de 2 ore, in intervalul 13.00-15.00. La miscarea de protest au participat nu mai putin de 15.000 de ortaci.

Printre acestia s-au numarat si angajati de la societatile care deservesc cu utilaje miniere de stricta necesitate la Exploatarea Miniera Mehedinti.

Protestatarii cer Guvernului, conducerii Ministerului Economiei si Comertului, dar si AVAS-ului sa stopeze procesul de privatizare a Complexelor Energetice Turceni, Rovinari si Craiova pana la elaborarea unei strategii a resurselor energetice si promovarea ei de catre Parlamentul Romaniei ca lege.

Totodata, reprezentantii Federatiei Nationale Mine Energie propun guvernantilor liberalizarea exploatarii resurselor energetice benefice pentru intreaga economie nationala.

Miscarile de protest ale ortacilor nu se termina, insa, aici, dup ace liderii ortacilor au anuntat ca vor organiza un miting in Targu Jiu data de 6 mai, care va dura tot 2 ore, intre orele 12.00 - 14.00. Dupa aceasta actiune, va urma o alta - in Capitala. Data acesteia ar urma, insa, sa fie stabilita dupa analiza rezultatelor celor doua miscari de protest.