Un zvon de la Guvern a facut rapid inconjurul Prefecturii Prahova. Surse din cadrul institutiei dadeau ca sigura mutarea prefectului Corneliu Popescu la Bacau, in functia de subprefect. Aceasta decizie, care ar putea fi oficializata chiar in cursul acestei zile, de premierul Calin Popescu Tariceanu, este o consecinta indirecta a inlaturarii Partidului Democrat de la guvernare luna trecuta.

Corneliu Popescu a devenit prefect dupa ce Alianta DA a castigat alegerile generale din noiembrie 2004, inainte de a fi numit sef al judetului el ocupand functia de presedinte interimar al organizatiei PD Prahova.

Desi a beneficiat de sprijin politic cat timp Ministerul Administratiei si Internelor a fost condus de pedistul Vasile Blaga, Corneliu Popescu nu a excelat la niciun capitol din activitatile curente desfasurate de un prefect.

A gestionat destul de prost criza inundatiilor din 2005 si 2007, preferand sa plece in concediu sau sa sadeasca pomi cand apele se revarsau in gospodariile prahovenilor si nu a sanctionat in niciun fel sefii directiilor deconcentrate aflate in subordinea sa.

Imediat dupa scoaterea PD de la guvernare, Corneliu Popescu a declarat ca nu va demisiona decat daca „imi cere acest lucru bunul meu prieten Tariceanu”. Ei bine, se pare ca premierul nu a asteptat gestul de onoare al prefectului de Prahova si va semna ordinul prin care acesta va fi mutat la Bacau, ca subprefect al judetului din Moldova.

Locul sau va fi luat de fostul liberal Nicolae Alexandri, actualul subprefect de Prahova. Corneliu Popescu va pleca din functia de prefect ca un om instarit.

Conform declaratiei sale de avere, postata pe site-ul institutiei pe care a condus-o putin peste doi ani, Popescu are patru terenuri in Ploiesti, Urlati si Blejoi, un apartament si doua case, toate trei in Ploiesti, conturi bancare insumand 169.000 lei si 5.100 euro. Anul trecut a incasat din salariul de prefect 67.005 lei, la care s-au adaugat venituri din pensii insumand 13.800 lei