Politica romaneasca tine in continuare prima pagina a ziarelor centrale. Si alimenteaza buletinele de stiri ale televiziunilor cu vesti calde din cele doua tabere. Pentru ca alesii au impartit tara in sustinatorii lui Tariceanu, pe de-o parte, si ai presedintelui Basescu, de cealalta parte.

Nimeni nu mai are timp de lipsurile cu care se confrunta alegatorii. In lumina reflectoarelor nu mai sint nici macar coruptii, Mutu, ori familia Columbeanu.Doar politicienii si problemele lor.

Pina la marele meci au mai ramas 5 zile. Capitanii de echipa ies aproape zilnic in public, pe strada ori pe ecranele televizoarelor. Fiecare pe unde poate. Pe unde are prieteni. Basescu mai pe la Realitatea, dar mai ales in strada, iar Tariceanu pe la Antena 1 si 3. Dar si pe la televiziunea publica, unde parlamentari cu mare putere de influenta au in continuare un cuvint greu de spus.

E o perioada in care banii circula la fel de repede ca-n orice campanie electorala. Se tiparesc buletine, se organizeaza sectii de votare, se mobilizeaza observatori. Ca sa nu mai vorbim despre cheltuielile celor doua tabere. Pe mitinguri, afise, deplasari in teren, publicitate electorala in mass-media.

La finalul razboiului, nota de plata ar putea fi achitata tot de cei pusi sa aleaga, din patru in patru ani, liste de pe care nu lipsesc Iliescu, Stolojan, Basescu, Voiculescu, Tariceanu ori Corneliu Vadim Tudor. Ar fi, din nou, unul din rarele momente in care alesii isi coboara privirea spre popor. In boala lor de putere, abia atunci se gindesc la romani.

Dar pot fi tratati. Medicamentul e in stampila de vot si poate fi administrat inca din 19 mai.