O tinara de 14 ani a fost „vrajita“ de prietenul ei de 21 de ani, care a luat-o de acasa sub amenintarea cutitului. Totul s-a terminat mai ceva ca-n filme, Politia mobilizind toate dispozitivele din judet in urmarirea frumoasei rapite din dragoste.

Furata de acasa

Toate efectivele din judet au fost anuntate de dispatitia Alinei

Totul s-a petrecut in dimineata zilei de joi in comuna Caseiu din judetul Cluj. Alina ramasese singura acasa, mama ei plecind la cumparaturi. N-a trecut mult pina sa apara Daniel, fostul ei iubit, cu care tinara nu se mai prea intelegea. S-au despartit dupa ce parintii ei aflasera de relatia lor, baiatul fiind cu 7 ani mai mare decit Alina.

In dupa-amiaza zilei de joi, dragostea pe care baiatul i-o purta fetei l-a facut sa-si piarda mintile. S-a dus la ea cu gindul sa o ia de acasa si sa o faca nevasta lui. Alina avea, insa, alte planuri. Cum fata n-a vrut nici in ruptul capului sa mearga de bunavoie cu el, baiatul a recurs la alte metode de convingere.

A pus mina pe un cutit de bucatarie si a amenintat-o, Alina cedind in cele din urma insistentelor lui. In jurul prinzului, mama Alinei s-a prezentat ingrozita la Postul de Politie din Caiesu. „Femeia a sesizat autoritatile in legatura cu faptul ca fiica sa in virsta de 14 ani disparuse in mod suspect de la resedinta.

Mai mult, era speriata de faptul ca din bucatarie ii lipsea si un cutit“, povesteste Raluca Seucan, purtatoarea de cuvint a Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj

Alarma generala

In urma sesizarii primite de la mama fetei, autoritatile au dat alarma generala in tot judetul. „Au fost alertati toti politistii, iar minora a fost data in urmarire generala, cazul fiind unul prioritar“, isi aminteste Raluca Seucan. Imediat, toti agentii din judet au primit semnalmentele fetei si descrierea hainelor cu care era imbracata ultima data cind a fost vazuta.

N-a trecut mult timp pina cind cautarile si-au aratat roadele. Putin dupa ora 20, pe drumul judetean 182, care face legatura intre localitatile Rugasesti si Chiuesti, politistii au tras pe dreapta un taximetrist. La vederea politistilor, unul dintre clientii de pe bancheta din spate a masinii a luat-o la fuga spre padurea din apropiere.

Dupa mai multe minute de urmarire si somatii, tinarul a fost ajuns de politisti. A fost imediat retinut, iar Alina, care se afla pe aceeasi bancheta din taxi, a fost eliberata. „Din cite ne-am dat noi seama, taximetristul n-are nici o vina in acest caz, el doar si-a luat clientii pentru o cursa“, sustine purtatoarea de cuvint a IPJ Cluj.

Sentimentele tineretii

In urma declaratiilor, Daniel a recunoscut ca o iubeste nebuneste pe Alina si ca, din cauza parintilor ei, cei doi nu puteau fi impreuna. Mai mult, tinarul de 21 de ani, care locuia fara forme legale in comuna Caseiu, a mai declarat ca intentiona sa se casatoreasca cu iubita lui de 14 ani.

Doar ca fata nu mai voia, asa ca a simtit nevoia „sa-i reimprospateze sentimentele“ cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Daniel este cercetat in acest moment pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Daca va fi gasit vinovat, va avea cel putin 7 ani de liniste dupa gratii in care sa-si reconsidere sentimentele pentru Alina.

Raluca Seucan:

„E primul caz de rapire din dragoste cu care ne confruntam in acest an. Din cauza ca victima este minora am considerat ca trebuie sa ne concentram intreaga atentie asupra acestui caz“