Ieri dupa-amiaza, Rodica Hutanu, unul din politistii care se ocupa de caz, a precizat ca nu este vorba despre o ancheta, ci doar despre verificari si ca pina acum “nu avem nici un indiciu sa avem un astfel de caz”.

Dealtfel, ea a infirmat una din informatiile ajunse neoficial la “urechile” presei, potrivit careia fata ar fi depus plingere ca ar fi fost violata, dupa ce ar fi aflat ca poate fi trasa legal la raspundere daca s-ar dovedi ca a transmis voit alcuiva virusul HIV sau orice alta boala venerica.

Ea a spus ca nu exista o astfel de plingere si ca politistii incearcau sa identifice fata si sa vada daca exista suspiciuni.

Pe de alta parte, localnicii din Barabant nu s-au aratat deloc socati sa auda despre un astfel de caz. Ei spun ca nu este pentru prima data cind se aude despre o fata sau alta, din categoria celor “usuratice”, ca ar avea SIDA si ca nu stiu cine ar scoate aceste zvonuri, dar pina acum nu s-a confirmat in nici un caz. De aceasta data insa, se pare ca nu mai este doar un zvon.

Marturie

Intr-un material difuzat aseara de Antena 1, a fost prezentata o marturie a fetei si a mamei sale. “Am facut cu trei colegi si cu un vecin. Stiam ca am, dar nu le-am spus”, a declarat aceasta, povestind si faptul ca a trait un an si jumatate cu un vecin. Ea a mai dezvaluit si faptul ca a fost depistata pozitiv in 2001, cind avea 12 ani, dar nu a spus cum a contactat boala.

Potrivita aceleiasi surse, mama a rugat-o pe diriginta fetei sa pastreze tacerea pentru a nu fi exclusa de la scoala. “Io m-am gindit din clipa aia, de cind am aflat - atunci la 12 ani - la moarte sau la altfel de probleme (...) Fac si eu inchisoare daca asta e. Ea este sub protectia mea si facem amindoua, daca asta ne-o fost”, a declarat reporterilor mama fetei.

In acelasi material se mai arata ca, desi fata a spus ca a avut relatii sexuale doar cu trei- patru persoane, nu mai putin de 12 colegi si prietenele lor s-au dus deja sa-si faca analizele.

Gasita si audiata

Aseara, dupa ora 20, biroul de presa al IPJ Alba a transmis un comunicat in care arata ca “Politia municipiului Alba Iulia s-a sesizat din oficiu si efectueaza acte premergatoare cu privire la savirsirea infractiunii de <>, prevazuta de art.309 alin.2 din Codul Penal, de catre o tinara, de 17 ani, eleva a unui liceu din Alba Iulia”.

Politistii au mai aratat ca tinara a fost audiata, fiind identificati si mai multi tineri care au intretinut raporturi sexuale neprotejate cu aceasta. “Din verificarile efectuate pina in prezent, nu exista nici un caz de transmitere a sindromului imunodeficitar dobindit.

Cercetarile vor fi extinse pentru identificarea si audierea tuturor tinerilor care au avut relatii sexuale cu acesta tinara. In cazul in care sint intrunite elementele constitutive ale infractiunii mai sus mentionate va fi sesizata instanta de judecata pentru a dispune masurile prevazute de lege, inclusiv obligarea la tratament medical”, au mai precizat reprezentantii IPJ Alba.