Consiliul Local a votat ieri cu o majoritate de 20 de voturi pentru proiectul de hotarire privitor la actionariatul „U“ Cluj. Cu aceasta ocazie, primarul Emil Boc a anuntat retragerea de la masa tratativelor a celor de la Ben&Ben.

Bye-Bye Ben&Ben

Desi marea majoritate a actionarilor vor continua sa sprijine echipa, la pachetul de actiuni au ales sa renunte cei de la Ben&Ben, companie care pina nu de mult detinea 12% din actiuni. Consilierul Ovidiu Turdean a tinut sa elucideze in cursul sedintei de ieri motivul pentru care Ben&Ben a renuntat la partea sa de actiuni.

Conform acestuia, retragerea firmei din rindul actionarilor vine pe fondul insolventei acesteia. Asadar, informatiile aparute in presa conform carora Ben&Ben ar fi renuntat tocmai din cauza aminarii adoptarii hotaririi de consiliu in forma initiala nu sint pe deplin exacte. Continutul (nu aminarea) proiectului de hotarire a cauzat despartirea companiei de „U“.

Turdean a conchis afirmind ca: „Nu exista oprelisti sau impotriviri de ordin politic in ceea ce priveste sustinerea «U» Cluj. Cu totii am cazut de acord privitor la acest fapt. Noi, insa, nu vom putea duce la nesfirsit aceasta finantare“, consilierul adaugind ca in astfel de situatii „banii privati“ sint cea mai recomandabila sursa de finantare.

Lucian Danciu, presedintele Universitatii Cluj, a declarat pentru monitorul, referitor la acest subiect, ca „fiecare isi stie businessul lui. Eu sint convins ca ei vor ramine alaturi de club prin alte mijloace. Trebuie sa multumim pentru ceea ce au facut pina acum. Acum, responsabilitatea cea mai mare apartine CL, care va decide ce va face in continuare. Probabil va avea loc o licitatie sau o analiza a pachetului de oferte“.

Politicienii alb-negri

Edilul sef a subliniat in cadrul sedintei de ieri ca municipalitatea si alesii locali, indiferent de culoarea politica, vor sustine echipa si vor face toate demersurile pentru ca „U“ sa nu debuteze in prima liga cu un handicap de ordin financiar si sa poata acoperi sumele necesare pentru transferuri.

Bugetul de 4 milioane al echipei va fi defalcat in doua transe, prima fiind platita in tur, in vreme ce a doua in retur, capitalul social fiind majorat cu 60%. Consiliul Local va ramine actionar majoritar, in vreme ce suma de bani cu care acesta va contribui provine din bugetul local.

Primarul Emil Boc a facut un apel ieri ca toti membrii Consiliului Local sa demareze actiuni de atragere a unor firme si branduri clujene in vederea actionariatului. Daca actiunile nu vor fi pe deplin repartizate pina in prima zi a lunii viitoare, cele ramase vor fi oferite spre vinzare actionarilor existenti.

In cazul in care ele nu vor fi impartite nici in urma acestui proces, vor fi scoase la licitatie. Primarul a mentionat inclusiv ca o firma de specialitate se va ocupa de evaluarea patrimoniului echipei, pentru a se stabili si contura cu exactitate imaginea si potentialul brandului „U“ Cluj.

Posibil investitor

Cunoscut drept suporter inflacarat al Universitatii Cluj, omul de afaceri Sorin Dan, cu o avere totala estimata la 7 milioane de dolari, ar putea fi un posibil investitor al formatiei de pe „Moina“, mai ales dupa retragerea Ben&Ben. „Sorin Dan poate fi unul dintre aceia care pot intra in discutii cu Primaria.

Este un om de afaceri din Cluj, apropiat echipei, pasionat de acest sport“, a declarat pentru monitorul presedintele Universitatii Cluj, Lucian Danciu.