Peste 200 de persoane au postat pe site-ul oficial al orasului Sighisoara, proteste fata de un proiect al Primariei din localitate de a inlocui pavajele aleilor din cetate. Protestatarii reclama faptul ca inlocuirea vechilor pietre cubice si de rau de pe aleile cetatii medievale sighisoerene cu unele noi ar distruge aspectul medieval al zonei.

Cei care protesteaza, sub genericul "S.O.S. cetatea", fata de proiectul Primariei se recomanda ca fiind fie din Sighisoara, Vulcan, Ploiesti, Bucuresti, dar si Insbruck sau SUA. Ei solicita la unison pastrarea vechiului aspect al aleilor cetatii, considerate una din cele mai frumoase cetati locuite din Europa.

In timp ce Carmen, din Bucuresti, apreciaza Sighisoara ca "un loc superb" si se intreaba "ce or fi avand oamenii legii cu acest taram care le aduce atatia vizitatori?", un cetatean ce se recomanda ca fiind din SUA considera ca "o astfel de masura este complet aiurea si chiar mai mult, este o masura iresponsabila".

Primarul Sighisoarei, Dorin Danesan a precizat ca a trimis la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice proiectul de inlocuire a respectivelor pavaje, urmand sa respecte intocmai raspunsul care il va primi de la autoritatea respectiva.

"Pot sa pun si sticla pisata, daca aia imi spun sa pun" a precizat primarul, care a mai adaugat ca lucrarile de "moderinzare" vor fi acoperite exclusiv din bani publici si ca sunt absolut necesare avand in vedere uzura vechilor pavaje.

Sighisoara este inscrisadin 1999 pe lista monumentelor protejate ale organizatei World Heritage Cities