"Parintele" celebrei viori va sustine doua concerte pentru publicul sibian. El va fi insotit, si de renumitul dirijor italian, Rinaldo Muratori. Celebra vioara Stradivarius a sosit la Sibiu ieri, adusa, bineinteles, de catre detinatorul ei, muzicianul francez Pierre Amozal.

Acesta a decis sa ofere privirii celor interesati aceasta bijuterie, in cadrul unei conferinte de presa sustinute cu o zi inainte de primul concert. Aceasta prezentare vine sa impulsioneze publicul sibian pentru a participa la cele doua concerte de miercuri si de joi, desi nu mai era nevoie. Cele aproximativ 600 de bilete puse la dispozitia melomanilor s-au vindut ca pe banda rulanta.

Acest fapt nu ii surprinde deloc pe organizatori, evenimentul fiind catalogat ca cel mai important program cultural al anului 2007 si nu numai datorita prezentei viorii, ci si programului muzical extrem de complex. Invitatii speciali ai programului sint violonistul Pierre Amoyal si dirijorul italian Rinaldo Muratori.

Daca dirijorul Rinaldo Muratori a mai fost in Romania, proprietarul viorii speciale recunoaste ca se afla pentru prima data in Sibiu. Toti melomanii, care doresc sa vada la „lucru" o vioara Stradivarius adevarata, sint invitati la Filarmonica de Stat din Sibiu, la ora 14.30 miine si poimiine, cu incepere de la ora 19.00, in ambele cazuri.

Pretul integral al unui bilet este de 20 de lei, iar cu reducere, de 10 lei pentru studenti si elevi.