Revolutionarii din orasul in care a inceput Revolutia din 1989 protesteaza fata de decizia Curtii Constitutionale de a trece la instanta civila toate dosarele ce cuprind numele celor anchetati pentru evenimentele sangeroase de acum 17 ani.

Presedintele Asociatiei de Revolutionari "Altar '89" din Timisoara, Virgil Hosu, sustine ca hotararea luata de judecatori este "aberanta si total nedreapta".

Potrivit acestuia, pana acum tot ce a putut face Justitia a fost sa taraganeze pedepsirea celor vinovati de moartea celor care si-au dat viata pentru a scapa de comunism, iar posibilii condamnati mai au un pic si scapa basma curata din toate aceasta poveste.

In decembrie '89, la Timisoara au fost asasinati nu mai putin de 100 de tineri, 450 de persoane au fost ranite, iar alti 900 de cetateni au fost arestati.

Odata, insa, cu decizia Curtii Constitutionale de a muta in instantele civile dosarele, masura va duce, de fapt, la reluarea de la zero a cercetarilor in procesele respective. Cateva asociatii au protestat inca de la inceputul saptamanii fata de o astfel de decizie.

"Avem crime si nu avem criminali", a declarat Pompiliu Alamorean, presedintele Fundatiei Revolutiei din 1989 Timisoara, pentru presa timiseana.

In consecinta, membrii ALTAR ‘89 Timisoara, impreuna cu asociatiile de revolutionari din tara vor face plangere la Presedintie si la Guvernul fata de hotararea Curtii Constitutionale. Mai mult, situatia se poate agrava, fiindca asociatiile de revolutionari au hotarat sa picheteze Curtea Constitutionala pana la pedepsirea vinovatilor.