Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc si-a prezentat joi raportul de activitate pentru perioada 2004-2007. El a declarat cu acest prilej ca, datorita deschiderii de care au dat dovada autoritatile locale, dupa instalarea sa ca primar, Clujul si-a redobandit titulatura de capitala a Transilvaniei.

Boc a precizat ca municipalitatea a obtinut sume importante de la bugetul de stat, dar a contribuit indirect si la atragerea fondurilor necesare realizarii centurii ocolitoare Sud-Est Valcele-Apahida si devierii cursului raului Somes, in vederea amenajarii unei piste noi la aeroportul Cluj-Napoca.

Edilul sustine ca municipiul de pe Somes a devenit atractiv pentru investitori ca Siemens, Emerson sau Nokia datorita deschiderii pe care, incepand de trei ani, autoritatile au dovedit-o. „Clujul este din nou capitala Transilvaniei” a subliniat primarul.

Conform raportului furnizat de catre municipalitate, intre realizarile majore ale acesteia figureaza cresterea numarului de strazi asfaltate, de la 443 (2004) la 635 (2007), actiunile de descongestionare a traficului, demararea proiectelor de realizare a unor inele rutiere ocolitoare si de construire a patru noi cartiere de locuinte - Oser, Borhanci, Lomb, Tineretului.

Numarul retrocedarilor de imobile a crescut si el, de la 642 - 2004, la 2459 - in intervalul iunie 2004 - iunie 2007. Autoritatile au inaugurat totodata, miercuri, un parking supratearan cu o capacitate de 382 de locuri, au demarat lucrarile la alte doua parkinguri supraterane si au realizat studiul de fezabilitate pentru un parking subteran.

Edilul-sef al Clujului a subliniat inca o data, cu prilejul prezentarii raportului sau de activitate, rolul impoortant pe care il au studentii clujeni, ca forta de lucru calificata, in atragerea de investitori.

Boc a mai precizat ca in perioada 2007-2008 municipalitatea va acorda o atentie sporita atragerii de fonduri europene.

„Pana acum suntem in grafic cu ceea ce am promis in actualul mandat si sunt convins ca pana la finalul acestuia voi putea sta cu fruntea in sus in fata clujenilor”, a concluzionat primarul Clujului.