Primarul Clujului, Emil Boc, a avut ieri ocazia sa sublinieze cele mai importante realizari pe care le-a avut in calitate de edil-sef al municipiului, cu ocazia prezentarii Raportului de Activitate al celor 3 ani de mandat.

„Normalitate dupa 12 ani de tensiuni“

„Cea mai importanta realizare a celor 3 ani de activitate o reprezinta deschiderea Clujului spre investitii si dezvoltare, precum si asigurarea unui climat de normalitate politica, dupa 12 ani de tensiuni politice si interetnice.

(...) Putem spune ca acest municipiu si-a recistigat statutul de capitala si a recuperat handicapul de dezvoltare pe care-l aveam fata de alte orase cu potential precum Timisoara sau Sibiu“, a tinut sa precizeze Emil Boc. In continuare, acesta a mentionat faptul ca deschiderea municipiului catre dezvoltare si investitii a avut efecte directe, prin scaderea ratei somajului.

Primarul a corelat evolutia orasului cu strategia de dezvoltare a municipiului, folosind ca exemple investitorii strategici aflati in prezent la Cluj, precum Nokia, Siemens sau Emerson, recunoscind ca exista o atractivitate aparte de care beneficiaza municipiul, atractivitate creata de forta de munca bine pregatita prin intermediul universitatilor in mai multe domenii.

„In grafic cu promisiunile“

Ajungind la capitolul despre infrastructura municipiului si constructia de locuinte, Emil Boc a facut referire la cele 259 de strazi asfaltate, la cele 108 apartamente construite pe Calea Floresti si la proiectele aflate in derulare pentru construirea a patru cartiere de locuinte - Lomb, Tineretului, Oser si Borhanci.

Primarul nu a uitat sa mentioneze nici faptul ca parkingul subteran din Piata Mihai Viteazul si cel din zona Calvaria sint deja in faza de licitatii.

Boc a amintit in raport si proiectele privind inelele de circulatie si realizarea centurii ocolitoare - prelungirea Bulevardului Muncii pina la Apahida, incheind prin a-si manifesta convingerea ca in acest al treilea an de mandat se gaseste „in grafic cu promisiunile facute“