Cate o scoala si un spital din fiecare judet vor primi bani pentru renovare si dotarea cu echipamente, a anuntat sambata la Cluj Napoca ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

El a spus ca Guvernul a deblocat deja 3500 de miliarde lei vechi pentru reabilitarea cate unui spital din fiecare resedinta de judet, care va fi renovat si dotat cu echipamente medicale moderne.

De asemenea, 42 de scoli din toata tara vor fi reparate si dotate cu tehnica informatica, iar pentru doi profesori de la fiecare scoala se vor plati cursuri de pregatire in domeniul informatic pentru ca sa poata instrui elevii in aceasta directie.

Aceasta a doua initiativa va fi finantata cu bani din sistemul energetic, ca urmare a unui program pilot desfasurat recent cu success in comuna Dobrovat, judetul Iasi.

Ministrul Vosganian estimeaza ca acest program sa se incheie la toamna, inainte de inceperea scolilor. El a precizat ca scolile au fost alese in localitati mai putin dezvoltate din fiecare judet. In judetul Cluj, a fost aleasa scoala generala din comuna Aschileu, valoarea investitiei fiind de circa 7-8 miliarde lei vechi.

Ministrul Economiei a declarat ca acest program de reabilitare a scolilor, finantat de companii din sistemul energetic, trebuie sa fie un semnal si pentru sistemul bancar, dar si pentru alte domenii economice, pentru a dezvolta conceptul de responsabilitate sociala in Romania, prin finantarea diverselor proiecte de necesitate pentru societate.