"Vindec de impotenta. Ghicesc viitorul in glob de cristal... Scot argintul viu, defac cununii legate, tratez de frica, aduc spor in casa si dragoste in cuplu”, - este un simplu anunt, care de ani de zile poate fi gasit in majoritatea ziarelor din tara, pe pagina cu mica publicitate.

Alteori, tot aici, citim despre diverse persoane, care multumesc din suflet unor clarvazatoare, vrajitoare sau vraci, pentru bunastarea de care au parte: „Multumesc doamnei Aurica pentru ca mi-a vindecat copilul de epilepsie. Doamna Aurica aduce dragostea si sanatatea in casa, vindeca de boli incurabile si desface farmece”.

La prima vedere, anunturile pot acorda o ultima sansa persoanelor aflate in suferinta (boli incurabile, despartiri, s.a.m.d.) care nu au putut fi ajutate nici de catre medici, nici de catre preoti sau consilieri matrimoniali. Pentru a afla cat de reale sunt faptele acestor clarvazatoare sau vrajitoare, mai pe intelesul tuturor, am incercat sa luam legatura zilele trecute cu o parte dintre ele.

Talente ascunse de ochii muritorilor de rand

In ziarele locale, pe paginile de mica publicitate, se regasesc zilnic astfel de anunturi. Unele promit lucruri pe care medicii nu le pot face, altele spun ca aduc o viata sentimentala implinita. Am contactat-o telefonic pe „doamna Aurica”, o clarvazatoare plina de talente, care a impacat numerosi soti „plecati la mare distanta”.

Pe un ton foarte calm, „doamna Aurica” s-a aratat foarte dispusa sa ne ajute in orice problema... Cand a aflat insa ca dorim sa scriem un reportaj, despre puterile ei magice, ne-a indemnat rapid spre alte vrajitoare. Am abandonat rapid farmecele sentimentale si am apelat la o vrajitoare a carui anunt suna asa „Rezolv orice problema, seriozitate maxima, magie neagra”.

La telefon a raspuns o femeie cu o voce sinistra, care abia reusea sa lege doua cuvinte. Afland ca urmeaza sa apara in presa, a ridicat imediat tonul si a inchis telefonul.

Ghicitoarea Maria, care isi postase si o fotografie, in care aparea costumata cu haine tipic tiganesti, cu banuti pe frunte si cu privirea indreptata spre cartile de tarot, a fost mult mai deschisa. Locuieste pe strada Tecuci nr 76, in apropiere de Piata centrala, intr-o casa destul de impunatoare.

La prima vedere, ghicitoarea nu aduce cu o vrajitoare, ci pare mai degraba o femeie obisnuita, de etnie rroma si trecuta de 50 de ani. Maria spune ca a transmis harul magiei si fiicei ei, Mihaela, o tanara de 30 de ani, imbracata in straie obisnuite si cu doua inele mari la degetele de la picioare.

Mihaela, o tanara mai dezinvolta, care pare sa conduca, de fapt, afacerea familiei, spune ca face cam tot ceea ce poate realiza o vrajitoare: „Deschid cartea, ghicim in carti, mai exact in tarot, detinem un glob de cristal prin care putem vedea persoane care fac rau, desfac farmece: pentru spor folosesc navalnicul, pentru frica este strasnicul, pentru indepartarea argintului viu este untul pamantului, pentru impotenta este pilipampacul, iar floarea trecatoare este pentru dragoste”. Toate acestea sunt potiuni realizate din diverse plante, descantate cu mare grija de clarvazatoarea Maria impreuna cu fiica ei. Tariful minim, cerut de magiciene este de 20 lei noi si se percepe doar pentru... ghicitul in cafea.

Pentru alte servicii, cum ar fi desfacerea cununiilor legate se percepe un tarif mai ridicat. „Ohoooo, vin multi clienti, unii sunt chiar fideli. Avem si din lumea buna, politicieni, politisti, judecatori, avocati... Vin chiar si nevestele lor pentru a elimina amantele”, povesteste vrajitoarea Mihaela, urmasa Mariei.

Globul decide cine primeste atestat de tamaduitoare

Pentru ca Romania este membra a Uniunii Europene, pe piata muncii nu se mai poate accede in ziua de azi decat in baza unor diplome de calificare, sau atestate de recunoastere profesionala. Mama Maria si fiica ei, clarvazatoarea Mihaela, spun ca detin un astfel de atestat, primit tocmai in cadrul unei reuniuni de varf, ce a avut loc pe 24 iunie, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Acolo au fost prezente toate vrajitoarele, chiar si din strainatate: Spania, Italia, Norvergia... „Totul se face ca la carte. Ne-am adunat toate in cerc, iar cineva trecea cu un glob. in dreptul cui se aprindea globul, insemna ca merge mai departe, ca are har. La mine din prima s-a aprins globul, fara nicio problema.

Asa am primit atestatul de ghicitoare”, povesteste fiica clarvazatoarei Maria.

De fapt, cele mai mari puteri ale Mariei si Mihaelei stau chiar intr-un glob de cristal, pe care spun ca l-au primit de la un mare parapsiholog decedat, pe nume Ion tugui. „Globul este un dar foarte important pentru noi, mai ales ca ni l-a oferit Ion tugui, un mare parapshiholog. Nu am primit oricum globul asta, ci ca urmare a harului pe care il avem. Noi nu suntem impostoare mincinoase.

Tocmai de asta nici nu am avut probleme cu Politia si nimeni nu s-a plans de vrajile noastre. Nu a existat niciun caz, pe care sa nu il fi putut rezolva”, spune clarvazatoarea Maria.

Foarte curiosi, daca pot fi vazute persoanele care fac rau, pe celebrul glob de cristal, am cerut sa facem si noi o fotografie cu mama Maria sau urmasa ei, Mihaela, alaturi de „marea minune”. „Aaaaa, nu se poate astazi. Nu mai am voie sa intru astazi in acea camera. Dar va dam noi niste fotografii cu «Mama Maria» si globul fermecat.

Astazi chiar nu se poate intra in camera aceea”, a replicat clarvazatoarea Mihaela.

Dusmanie si invidie intre vrajitoare

Spre deosebire de vrajitoarele din orase mai instarite (Bucuresti, Brasov si Timisoara), care par sa fi absolvit cursuri de managment, inainte de a se lansa in afacerea cu magie, clarvazatoarele din Galati recunosc ca nu pot trai din asa ceva. „Nu se poate trai din ghicit”, spune oarecum trista Mihaela.

In capitala insa, vrajitoarele care si-au facut un nume, si-au deschis recent pagini ample pe internet, in care vorbesc despre serviciile lor. Vrajitoarea Rodica Gheorghe si-a deschis o pagina de internet realizata de un profesionist (http://www.vrajitoarea-rodica.ro/indexEN.html). Informatiile prezente aici pot fi citite atat in limba romana cat si in limba engleza.

Rodica spune ca ea este fiica Mamei Omida, cea mai cunoscutra si mai puternica vrajitoare din lume.

"Mama mea, vrajitoarea Mama Omida a fost si va ramane o legenda vie, fiind cea mai complexa vrajitoare a tuturor timpurilor, si nicio vrajitoare din lume nu va putea atinge apogeul puterilor ei, care au fost transmise mai departe fiicei sale, Vrajitoarea Rodica Gheorghe”, se arata pe site-ul Rodicai.

La auzul acestor vorbe, Mama Maria s-a incruntat usor si a replicat pe o voce taioasa: „Nu exista vrajitoare mai puternice decat altele. Toate sunt la fel. Au aceleasi puteri magice... Mama Omida era si ea o vrajitoare obisnuita, numai ca ea a aratat presei tot ce facea”.

Mama Maria mai spune ca nu exista ranchiuna intre vrajitoare, ca se ajuta reciproc si nu isi fac magii, sa se distruga una pe cealalta. „Eu fac numai vraji de bine. Nicioadata nu am facut ceva rau, nici oamenilor nici altor surate. Raul nu il trimit impotriva celui care l-a trimis, il trimit «acolo unde nu canta cocosul»”, povesteste Maria.

Cu toate acestea, nu toate vrajitoarele par binevoitoare cand este vorba de afaceri. Clarvazatoarea Catalina, o tanara in varsta de 28 de ani, spune ca exista competitie neloiala din partea unor impostoare care nu au, de fapt, nicio putere. „Le-as frace vraji sa arda-n biserica sau sa le manance negii, dar nu-mi pun mintea cu ele. Le-as face scrum...

Magia neagra o pastrez pentru cazuri de ultima solutie”, povesteste Catalina, descrisa drept „o vizionara cu exactitate a formelor malefice, carmice”.

Intrebata daca are credinta in Dumnezeu, vizionara Maria a ras: „Bineinteles ca noi credem in Dumnezeu, cum sa nu credem in el? Doar el ne ajuta sa facem numai de bine”.