La prezentarea lotului au lipsit, motivat, trei jucatori. Flavius Lapuste si Ucechukwu Iheadindu sint cu lotul national aflat in turneu in Portugalia, iar americanul LeVar Seals se va alatura colegilor sai abia pe data de 1 septembrie.

Ieri au raspuns prezent noile achizitii, Mihai Popa (28 de ani, 1,87 m), Branko Cuic (29, 1,97 m), Sasa Vukas (30, 2,05 m), Zoran Krstanovic (24, 2,04 m) si Ionut Mocanu (31, 2,08 m), precum si jucatorii care au facut parte din lotul trecut, Miljan Medvedj (29, 1,82 m), Paul Chetreanu-Don (22, 1,91 m), Mihai Silvasan (22, 2,01 m) si Razvan Cenean (25, 1,97 m).

Cuplul de antrenori este acelasi din sezonul trecut, Miodrag Perisic, secondat de Dorin Pintea. Ca prim pas in realizarea „piramidei“ din cadrul gruparii, „U“ Mobitelco va avea o echipa in esalonul secund, sub comanda lui Marcel Tenter urmind sa fie tineri jucatori clujeni de cel mult 20 de ani.

In cadrul clubului vor fi echipe de juniori I, II si III, minibaschet I si II, precum si baby-baschet, iar „U“ Mobitelco doreste sa participe si la proiectul pilot „Baschet in gradinite“, o idee lansata de Federatia Romana de Baschet in colaborare cu Agentia Nationala pentru Sport.

Revenind la echipa de seniori care se pregateste in vederea noului campionat, precum si a participarii in EuroCup, ea se va afla, in perioada 6-14 septembrie, in turneu de pregatire in Serbia. Se vor sustine cinci-sase partide amicale, prima fiind cea cu formatia din Vrsac, KK Hemofarm (7 septembrie).

La reintoarcerea in tara urmeaza sa mai fie perfectate citeva jocuri de verificare, startul sezonului competitional intern urmind sa se dea pe 2 octombrie.

In prima faza a Cupei Romaniei, „U“ Mobitelco va intilni CSU Atlassib Sibiu, primul meci fiind programat la Sibiu (2 octombrie), iar returul la Cluj (16 octombrie).

Celelalte partide din primul tur al Cupei Romaniei sint CS Otopeni - BCMUS Arges Pitesti, CSU Cuadripol Brasov - BC Rimnicu Vilcea, BC Mures Tirgu Mures - Rapid Isover Bucuresti, CSM Tirgoviste - Gaz Metan Medias si CSM Leonardo Oradea - Dinamo-Gealan Bucuresti.

Echipele CSU Asesoft Ploiesti si BC Timisoara intra in competitie doar in faza sferturilor de finala, programate in luna ianuarie a anului viitor.