A supravietuit intr-o rapa 7 zile. Fara apa si fara hrana, Schwanke Otto Jurgen, barbatul care venise la Sibiu pentru a sustine impreuna cu un cor mai multe concerte in cadrul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana, a fost gasit ieri de un cioban si ajuns urgent la Spitalul Judetean din Sibiu. Starea lui de sanatate este insa critica.

Barbatul de 72 de ani a fost gasit intr-o zona in care atat politistii cat si jandarmii il cautasera toata saptamana. Zeci de oameni ai legii au scotocit intreaga zona si au luat la puricat fiecare metru patrat. Germanul parca intrase in pamant. Cel mai probabil, membrul corului german a cazut din greseala in rapa unde a fost ieri gasit.

El a petrecut nu mai putin de 7 zile in rapa, in stare de inconstienta, insa ieri a fost gasit de un cioban in zona Dealul Cucului, undeva intre Cisnadie si Cisnadioara.

Noroc cu cainii

Daca ciobanul nu ar fi fost insotiti de cainii stanii ar fi trecut de o suta de ori pe langa locul in care se afla germanul fara sa il observe. Norocul acestuia din urma a fost ca animalele l-au mirosit si nu au mai vrut sub nici o forma sa se miste din acel loc.

Abia in acel moment, ciobanul a mers sa vada ce se intampla si mare i-a fost mirarea cand a gasit trupul germanului in varsta de 72 de ani. Era in stare de inconstienta, lovit la cap. Barbatul a anuntat imediat un localnic iar acesta, la randul lui a sesizat politia din Cisnadie.

„In urma celor sesizate, la fata locului s-a deplasat echipa operativa, insotita de Serviciul de Ambulanta al Spitalului Orasenesc Cisnadie, care a constatat ca persoana depistata este cetateanul german Schwanke Otto Jurgen.

Persoanei in cauza i s-a acordat primul ajutor si a fost dusa la Spitalul Orasenesc Cisnadie in stare de hipotermie fiind transportat la Spitalul Judetean Sibiu, Sectia Urgenta”, spune subinspectorul Ramona Valcea, din cadrul IPJ Sibiu.

Starea lui este foarte grav

La spital medicii l-au internat de urgenta, starea lui fiind deosebit de grava.

"In Serviciul de Urgenta a fost adus in stare foarte grava un pacient cu hipotermie, varsta este totodata un factor agravant pentru starea lui, s-a realizat stabilizarea lui primara dupa care a fost transferat in Terapie Intensiva unde se continua investigatiile, i se va face un Computer Tomograf si urmeaza sa se puna diagnosticele finale", spune medicul Traian Fleseriu, purtatorul de cuvant al

Spitalului Judetean Sibiu. Barbatul era si inainte bolnav, suferea de pierderi de memorie, artroza si se deplasa greu. Acum prezenta si o escoriatie superficiala in zona fruntii, dar alte semene de violenta nefiind observate.Cu toate acestea starea de sanatate este grava pentru ca inainte de disparitie a suferit un atac cerebral.

Nimeni nu isi explica in acest moment cum a rezistat atatea zile fara mancare. Politistii insa vor face cercetari in acest caz pentru a stabilii exact ce s-a intamplat.

Disparitia germanului era invaluita in mister de martea trecuta, cand a disparut dintr-o tabara de recreere din localitatea Cisnadioara. Atunci sotia si prietenii au alarmat Salvamontul. Sotia a povestit oamenilor legii atunci ca plecase la o scurta plimbare prin imprejurimi iar cand s-a intors nu si-a mai gasit sotul.

L-a cautat si ea si colegii barbatului, dar in zadar, iar in final au anuntat salvamontul. Peste 20 de jandarmi au plecat atunci in cautarea lui. Au cautat in zona in care au fost cazati, dar apoi au scotocit toate garile si autogarile.

„Varsta este totodata un factor agravant pentru starea lui, s-a realizat stabilizarea lui primara dupa care a fost transferat in Terapie Intensiva unde se continua investigatiile”, Traian Fleseriu, medic