De atata betie-a puterii, Mircea Man alearga de unul singur si iese (mai nou) pe ultimul loc!

S-a intamplat sa se-ntample intaiul sondaj stiintific facut in Tara Lapusului. Recent e, intristator de recent, chiar inspaimantator de recent pentru unul ca Mircea Man, cel vasnic de-acum, cel ce si-a luat ca nick-name „stapan absolut” al zonei in cauza.

Profesionism, ceaces!

Realizat de profesionistii de la Universitatea de Nord din Baia Mare, sondajul a vizat cu putin peste 3000 de persoane.

Din acestea, structura subiectilor pe sexe arata in feleul urmator: un procent de 52,7% l-a reprezentat partea feminina a locului, restul de 47,3% fiind rezervat masculilor de meserie. Nu a fost o alegere arbitrara, ci numai una care sa reflecte cat mai exact situatia din Romania noastra cea de toate zilele, in care barbatii sunt „sexul slab” cu adevarat. Adica, undeva in jur de 46,5% EI, de restul... ELE.

Pe categorii de varsta, intervievatii au fost in procent de 5,1% cu varsta cuprinsa intre 18 si 20 de ani, intre 21 si 30 de ani au fost 6,8%, 31-40 de ani - 23,4%, 41-50 de ani - 28,0%, 51-60 de ani - 24,4% si peste 60 de ani - 12,2%.

Constatam aici faptul ca a picat centrul de greutate pe categoria de varsta cuprinsa intre 41 si 50 de ani, adica pe adevaratii maturi, pe cei care sI duc, de fapt, greul acestor zile. Aproape-n egalitate procentuala sunt cei intre 31-40 de ani si cei intre 51 si 60 de ani.

Surprinde numarul mic de respondenti tineri, fapt ce ne obliga sa luam in calcul o anumita neimplicare a tinerilor nostri, o indiferenta ce se poate intoarce impotriva lor.

Daca e sa-i luam dupa studii, predomina cei cu studii medii - 45,1%. Ei sunt urmati de cei care au absolvit doar scoala generala - 34,4%. 12,2% au scoala postliceala, 8,0% - studii superioare, iar 0,2% n-au deloc studii.

Dupa ocupatia profesionala aproape la egalitate sunt pensionarii (33,2%) cu muncitorii (30,0%). La diverse figureaza 16,3%, urmati de elevi/studenti cu 4,1% si agricultori cu 8,5%, functionari si invatatori cu cate 3,4%, restul fiind mestesugari.

Increderea si nota ei

La intrebarea „Cata incredere aveti in urmatoarele persoane?”, unde s-au dat note de la 0 la 10, actualul primar al orasului Targu Lapus, Mitru Lese a obtinut nota/media de 6,34, fostul primar si prefect, actual deputat PSD Ioan Buda are 5,85 si este cu acest procent pe locul doi.

Nechita Ioan, exdirector la EM Razoare si actual director tehnic al Companiei Remin i-a luat fata lui Mircea Man, el avand 5,10, in timp ce seful lui de partid n-are decat 4,21. Deci, nota 4 pentru Man, una care si prin catalogul scolarizarii lui apare destul de des. Minima moralia: in Man nu au incredere nici macar ai lui!

Cunoastere si (re)cunoastere

La intrebarea „Cat de cunoscute va sunt urnatoarele persoane?”, tot cu note de la 1 la 10, TOT Mitru Lese e pe locul intai. El are nota 7,84. Buda Ioan are 7,19 si e pe locul doi, Mircea Man are 7,07 si e pe locul trei, la numai un pic distanta de Nechita Ioan - 6,41.

Primarul, bata-l vina!

Daca duminica ar fi alegeri, lapusenii ar merge tot pe mana actualului Primar, 33,9% investindu-si vietuirea-n acesta. Cu 18,8 % Buda Ioan ar fi al doilea, cu 14,1% Nechita Ioan i-ar da iar cu flit sefului sau de partid, un sef codas, investit cu numai 8,5% din increderea „familiei sale”. NEAPARAT de retinut aici faptul ca 12,0% din intervievati nu au raspuns nimic!

Parlamentar de... meserie

Mircea Man e unul dintre cei 21 de deputati ce si-au scrijelit numele-n tata democratia noastra infantila, din 1990 si pana acum. E veteran si nimeni nu stie de el, in afara de cei care-au organizat meciurile de tenis de camp intre deputati. Singurul domeniu in care fostul inginer de SMA a stralucit. De ce? Pentru ca s-a regasit in ideea „de camp”. Desi, fara a fi carcotasi, el se regaseste si-n cel „de masa”!

Revenind la sondaj, daca duminica ar fi alegeri (si) in Tara Lapusului, Ionica Buda ar primi 20,5% din voturi, Mitru Lese - 15,6%, Mircea Man - 13,9% si Nechita Ioan - 9,5%.

Surprinde pozitionarea fruntasa a lui Mitru Lese. De ce? Pentru ca el e perceput ca un potential reprezentant chiar daca nu si-a anuntat NICIODATA intentia de a candida pentru un astfel de post.

PD-ul e fruncea-n Lapus!

Dincolo de handicapul lui Mircea Man, care nu mai reuseste sa se impuna nici macar la el acasa, n-avem cum sa nu remarcam faptul ca Partidul Democrat straluceste - pur si simplu! - in aceasta zona a judetului nostru.

Intre cei patru primi, indiferent de ce era vorba in propozitie si sondaj, trei sunt membri ai acestui partid! Un partid care, conform si unui alt sondaj - cel realizat de IMAS - „daca maine ar fi alegeri parlamentare” s-ar alege cu 43% din voturile alregatorilor. Ceea ce inseamna o victorie absolut covarsitoare pentru aceasta formatiune politica in Tara Lapusului.

S-a nascut un (nou) conducator pentru PD

Dincolo de statistici sau ce mai vreti dumneavoastra, acest sondaj releva un lucru cu adevarat dureros pentru „vasnicul” Mircea Man: el nu mai este LIDER nici macar la el acasa! NOUL lider este Mitru Lese! De departe. Ceea ce nu-i o pierdere pentru PD. Pentru ca procentul e acelasi. Ba chiar un castig mai mare un pic!

(Ne)cunoscut si in Baia Mare

Si daca vreti un soi de „acont” pentru o pagina viitoare, Mircea Man nici in Baia Mare nu sta bine. Aceeasi „investigatori” au facut o treaba asemanatoare si in Baia Mare.

La intrebarea „Cat de cunoscut va este Mircea Man?” baimarenii au raspuns astfel: potrivit - 32,9%, putin - 24,3%, bine - 21,2%, foarte putin - 10,4%, foarte bine - 4,1%, deloc - 3,4%. N-au raspuns acestei intrebari 3,8%.

La intrebarea „Cata incredere aveti in Mircea Man?” baimarenii au raspuns astfel: putina - 26,9%, potrivita - 23,8%, foarte putina - 12,9%, deloc - 9,3%, multa - 8,1%, foarte multa numai 0,5%. Pentru ca 18,4% au refuzat sa raspunda acestei intrebari.