Intrigat peste masura de decizia oficialilor de la CSM-Astra, aceea a parasirii, dupa numai o zi si-o noapte, a cantonamentului de la Cheia, am luat calea satului-statiune cu speranta aflarii adevarului.

Dupa demersuri jurnalistice rapide am aflat locatia unde ploiestenii alesesera sa-si petreaca 4 zile de cantonament montan, aceasta nefiind alta decat Hotel Royal, una destul de cunoscuta la nivelul loturilor de fotbalisti ai Prahovei.

Pentru ca norocul sa fie maxim, l-am gasit si pe patronul locatiei, Vasile Potica, un personaj blajin si binevoitor, care - alaturi de sotie - conduce afacerea de ani buni.

Au avut reducere masiva la cazare

"Imi pare rau ca a trebuit sa se ajunga pana aici, mai ales ca niciodata pana acum nu am avut reclamatii la nivelul cazarii sau al bucatariei! Si, sa stiti, ne-au trecut pragul si campioni olimpici si mondiali, am organizat banchete, Revelioane, cantonamente si nunti, dar nimeni nu s-a plans de conditiile gasite.

Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastra, am sa va relatez intreg evenimentul, povestit de sotie, eu fiind la acel moment intr-o calatorie in China. Marti, pana-n pranz, echipa s-a prezentat la hotel, s-a cazat si a plecat sa faca antrenament.

La noi, pretul de cazare este de 90 de lei camera, aceasta avand atat pat matrimonial cat si pat separat, plus toate utilitatile care sunt prevazute pentru o locatie de doua stele. Am discutat cu domnul Lazar (n. red.

Costel Lazar, presedintele gruparii), cel care mai venise pe la noi si in calitate de antrenor, si am facut o reducere substantiala la cazare, lasand un pret prea onorabil de 50 de lei camera, aproape la jumatate, urmand ca domnii sa isi plateasca contravaloarea serviciilor de masa.

La venirea de la antrenament, baietii au vrut, normal, sa faca dus, doar ca cele doua boilere electrice pe care le am nu au putut face fata, instant, tuturor cerintelor, jumatate dintre cei intrati la dus ramanand fara apa calda, dar cu promisiunea ca, pana dupa servirea mesei, situatia se va reglementa.

Teapa marca Gomonth, via Primarie?

A fost o prima schisma, de neacceptat pentru domnul antrenor, tot el avand obiectii si la dimensiunea paturilor, prea mici in viziunea dansului. Cu toate ca, vedeti si dumneavoastra, ele sunt standard, de 2,10 m lungime, suficient si pentru un voleibalist sau baschetbalist, d-apoi pentru fotbalisti.

Si, ca sa nu va mai spun si despre faptul ca acest antrenor a luat un apartament, care a fost calculat tot la pret de camera dubla! Probabil, drept multumire, a avut obiectii si la servitul dejunului, considerand ca ciorba trebuia sa fie servita nu la portie, ci cu castronul pe masa! I s-a explicat politicos ca rabatul facut la cazare nu este valabil si la meniu, lucru de neinteles pentru acesta,

care a contestat si frigaruile de pui de la cina, in sensul ca ar fi fost prea mici. Da, poate ca erau mici pentru un sportiv, dar la pretul negociat pentru o portie normala, acela de 6,5 lei, era exact ceea ce se ceruse.

Asa comandasera cei cu care s-a negociat! Au mers, apoi, marti seara asadar, la culcare, au servit micul dejun de miercuri, au plecat la alergare, au venit la masa, au mancat, s-au ridicat apoi si... dusi au fost! M-au lasat sa ma uit lung dupa ei, spunand doar ca voi avea o discutie cu domnul Manea.

Domn care, paradoxal, a mai lucrat cu mine, aducand fotbalisti carora le-a placut locatia, chiar un oarecare Dumitrache, atunci fotbalist, acum antrenor sau nu stiu ce conducator, spunand ca din partea lui ar mai fi stat, dar cel care hotaraste este domnul acela inalt si tuns foarte scurt!(n. red. Rachita).

Acum, va spun cinstit, am mai fost o data pacalit cu peste 150 de milioane, tot de catre o echipa de fotbal, Gomonth Ploiesti, care a zis ca-mi plateste cand o da Primaria banii! Se pare ca nu i-a dat, ca eu nu am primit nici un ban, cu toate ca am o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care acel club ar trebui sa dea datoria.

Dar, am inteles ca s-au desfiintat, asa ca am ramas cu paguba, nemaiputand sa execute pe nimeni. Sper sa nu am bafta si acum tot de oameni ca aceia!"

Un sfat pentru ambitiosul Vivi

L-am rugat pe patronul hotelului sa faca un calcul la ceea ce-i datoreaza vruta echipa a municipalitatii si a rezultat fabuloasa suma de 3404 lei!!! Adica, putin peste 1000 de euro! Adica, aproximativ costul baremului de arbitraj, cu deplasare si masa, la doua meciuri de "acasa"! Trist, domnilor conducatori, pentru ca este rusinos, in primul rand sa pleci fara sa platesti si - in al doilea

rand - sa te pretezi la 1000 de euro, atunci cand ai anuntat sume de 600 de ori mai mari pentru promovare!!! Dar, sa nu uitam, tot asa ati anuntat dumneavoastra si despre echipa care se va numi (si) Petrolul... Si despre altele... In final, o vorba si antrenorului Rachita. Vivi, tu poate ai avut dreptate sa fii suparat cand ai vazut conditiile de doua stele la care ai stat.

Dar, nu uita, acum nu mai antrenezi Petrolul, echipa fanion a orasului, care facea, face si va mai face cantonamente si deplasari la conditiile pe care tu le doresti.

Adica cele normale! La o formatie ca cea la care te codesti sa si semnezi, unde sursele de finantare s-au vrut a fi ale orasului, la care sa conduca inclusiv personaje de trista amintire, la care te chinui din rasputeri sa faci un prim "11", mai bine ar fi sa nu mai pui totul la suflet! Pentru ca, iata, nici nu a inceput lupta din campionat si te si asociezi unora care ar vrea promovari

succesive, cu banuti putini. Sa nu te mai gandesti la salarii, contracte, prime, utilitati, cand ei nu au bani sa plateasca 5 lei o ciorba, 6 un cascaval pane, 5,5 un piept de pui si 1,5 o salata! Sau 25 de lei cazarea unui sportiv! E trist, bre, dar adevarat!