Daca, in anul 2000, suprafata terenurilor aflate in proprietate publica, ocupate cu plantatii de arbori, copaci, flori sau iarba, masura aproximativ 27 de hectare, acum aceasta se intinde pe aproape 65 de hectare.

Potrivit unei situatii intocmite de catre Serviciul de Gospodarire Comunala din Primaria Turda, in 2006 si in cele sapte luni ale anului in curs, zona verde a orasului s-a marit cu 3465 de metri patrati.

Indicatorul „spatiu verde pe cap de locuitor” a crescut, de asemenea, de la 4,5 metri patrati, in 2000, la 16 metri patrati astazi. Din acest punct de vedere, Turda se incadreaza in normele Uniunii Europene, potrivit carora, fiecarui locuitor din mediul urban trebuie sa-i revina cel putin 14-16 metri patrati de spatiu verde.

Pe langa cele 64,8 hectare de teren luate in calcul, Turda mai dispune de spatiu verde in perimetrul lacurilor de la Durgau si in cel al Bailor Sarate. Aceste suprafete, ce totalizeaza 65 de hectare, nu au intrat la socoteala in situatia intocmita de Serviciul de Gospodarire Comunala, intrucat nu sunt amenajate ca zone de agrement.

Suprafata spatiilor verzi va continua sa creasca, deoarece continua amenajarea de noi rondouri de flori pe principala artera de circulatie a Turzii. De asemenea, noi spatii verzi vor inviora atmosfera in jurul scolilor din municipiu.