Evenimentul a fost anuntat de Simion Cretu, cel care coordoneaza activitatea PNL in judet intre doua descinderi prin Alba a presedintelui titular al organizatiei judetene, Teodor Atanasiu.

In cadrul in care anuntul a fost facut - o conferinta de presa la sediul partidului,- era de fata si deputatul Nicolae Popa, uns si el in conducerea PNL judetean ca vicepresedinte, drept rasplata ca s-a dus la ei si nu la altii cind a plecat din PC.

Uitati de conducere

Ca o curiozitate fireasca, jurnalistii s-au interesat care va fi candidatul, macar la nivel de regiune, din partea PNL Alba. Simion Cretu a raspuns senin ca nu stie sa candideze cineva. La insistentele noastre ca ar putea fi chiar deputatul Popa, acesta a negat convingator. Despre prefectul Cosmin Covaciu s-a afirmat ca nu exista informatii ca ar intentiona sa candideze.

Se mai afirma ca nu a fost validata, sau nici macar anuntata, candidatura nici a celor mentionati, nici a lui Tiberiu Barbuletiu sau a altcuiva. In discutie a intrat si Octavian Popa, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, prezent la Alba Iulia, care afirma ca depunerea candidaturii se poate face direct la centru, asa cum a procedat si el. Aceasta precizare parca a lamurit lucrurile.

In sensul ca organizatia si activistii liberali din Alba sint pe dinafara desemnarii candidatilor pentru Parlamentul European. Altfel spus, nu sint bagati in seama. Aceasta nu inseamna ca nu va exista vreun candidat care sa provina din Alba.

Mai clar spus, daca Tiberiu Barbuletiu sau Teodor Atanasiu urmau sa intre cumva in discutie, practic ei nu mai reprezinta cu adevarat judetul, nici PNL Alba, ci propriile interese.

Iar despre atentia din partea celor doi - presedinte de partid si senator ales pe listele PNL Alba, dar si din partea conducerii centrale a partidului, de care se mai bucura liberalii ce mai trebaluiesc pentru partid la nivel local, o spune suficient de clar aceasta situatie.