Oficial, in citeva zile

Prefectul Alin Tise a fost avansat in functie, urmind, cel mai probabil, sa lase liber postul de prefect al judetului.

Fost membru al Partidului Democrat, el nu putea fi inlaturat pe motiv de incompetenta de catre Guvernul liberal, asa cum s-a intimplat in alte judete, in conditiile in care anul trecut obtinuse salariu de merit din partea Executivului, iar ultimele examene de inalt functionar public le promovase cu note foarte mari.

Informatia care circula ieri, de la orele amiezii, in mediile politice si administrative din Cluj a fost confirmata pentru monitorul de secretarul de Stat pentru Reforma in Administratia Publica, clujeanul Liviu Radu. "Nu e nimic oficial in momentul de fata, pina cind dispozitia nu va fi publicata in Monitorul Oficial.

Procedura va dura citeva zile, in functie de volumul documentelor ce vor fi procesate", a adaugat Liviu Radu.

Nicoara se bucura

"Nu stiu nimic oficial despre aceasta promovare, dar in momentul in care voi afla, va voi comunica cu siguranta", a declarat aseara Alin Tise. El a refuzat sa spuna daca va accepta sau nu acest post.

Contactat telefonic, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, se bucura pentru promovarea obtinuta de Tise. "Am avut o relatie foarte buna cu prefectul Alin Tise, a fost un profesionist, un om foarte bun pe pozitia pe care a ocupat-o. In legatura cu promovarea, eu am aflat din presa despre intreaga situatie. Nu am un raspuns oficial, insa ma bucur pentru dinsul", a spus Marius Nicoara.

Prefect de 2 ani

Tise a fost numit la conducerea Prefecturii Cluj la inceputul lunii noiembrie 2005. El l-a inlocuit atunci pe Mihail Hardau, numit de democrati in postul de ministru al Educatiei. Anterior acestei numiri, Tise a fost membru al PD. Presa relata atunci ca este actionar la Rompetrol, societate controlata de liberalul Dinu Patriciu, si ca este finul primarului Emil Boc.

Tise este avocat de profesie si a facut parte din Baroul Cluj, dar pina in 2005 a fost si consilier local.

S-a facut remarcat prin atentionarile si criticile adresate primarilor din judet privitoare la legalitatea unor acte emise de acestia. Tise a fost prefectul sub comanda caruia s-a pus in practica un program de reducere a timpului de asteptare pentru obtinerea pasapoartelor, dar si la inmatricularile auto sau la cadastru.

CV de membru al Guvernului

Alin Tise este nascut in anul 1974, a terminat Liceul "Emil Racovita", iar in 1997 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul UBB. In acest an, a terminat si un masterat la UBB cu titlul "Guvernare moderna si dezvoltare locala", dar in ultimii ani a absolvit mai multe cursuri pe teme de administratie.

Din 1998, este membru al Baroului Cluj, iar in 2004 a fost ales consilier local la Cluj-Napoca, din partea Partidului Democrat. In anul 2005, a detinut chiar si functia de presedinte al Consiliului Local Cluj-Napoca.