Agentia pentru Protectia Mediului Prahova a sistat depozitarea de deseuri menajere in 13 depozite neconforme din principalele orase ale judetului, printre care si Ploiestiul, si alte 106 depozite rurale, iar intre timp alte patru depozite au fost ecologizate.

Mai exact, pana in 2009, toate gropile de gunoi de la sate vor trebui acoperite cu pamant si transformate in zone cu verdeata, iar deseurile menajere nu vor ajunge decat la incineratoare, si prahovenii vor trebui sa se educe sa-si selecteze gunoaiele.

Pana atunci gunoaiele din judet vor fi directionate doar catre cele 4 depozite conforme de deseuri menajere autorizate din Boldesti Scaieni, Valenii de Munte, Banesti si Bucov, insa pana in 2017 toate aceste depozite vor trebui sa dispara.

In ceea ce priveste rata de acoperire cu servicii de salubritate, conducerea de la Mediu este optimista, sperand ca la finele anului viitor, aceasta sa ajunga la sate de 90%, in timp ce la orase procentul este acoperit de acum, insa nu toti locuitori au si contracte incheiate.