Tise este increzator ca va reusi sa aduca pe linia de plutire Universitatea Cluj

Cu datorii de ordinul miliardelor, Universitatea se lupta sa supravietuiasca pe prima scena a fotbalului romanesc. In afara situatiei dificile din clasament, clubul sufera in plan administrativ si financiar. Lipsa terenurilor de antrenament, a echipamentelor sportive si mai nou a spectatorilor contribuie din plin la etichetarea Universitatii ca „cenusareasa“ a Ligii 1.

Aproape de colaps, clubul a trait in ultimele sezoane din banii Consiliului Local si ai celorlalti actionari. Cu toate acestea, asa cum noul manager, Alin Tise, a subliniat, „acesti bani nu vor fi niciodata de ajuns“.

Astfel, Tise are un obiectiv bine trasat, care, o data indeplinit, ar schimba radical soarta echipei de fotbal si a brandului „U“ Cluj: „Trebuie sa gasim un finantator puternic care sa preia echipa. Sintem in discutii cu mai multe firme“, a precizat oficialul clujean. Altfel, in afara salvarii de la retrogradare, Tise pregateste clubul pentru vinzare.

Acesta va avea la dispozitie un an de zile, durata contractului semnat cu Universitatea Cluj.

Primii pasi

Pina atunci, insa, echipa are nevoie de stabilitate pe toate planurile. In acest sens, se va face un audit care va analiza intreaga activitate de la club, incepind cu anul 2005, momentul infiintarii societatii pe actiuni. „Se va face o analiza amanuntita in activitatea acestei echipe.

Se va afla modul in care s-a cheltuit fiecare ban si de ce s-a ajuns in aceasta situatie“, a spus Tise, care a adaugat ca formatia de sub Feleac s-a aflat in imposibilitatea de a mai oferi medicamente fotbalistilor: „Din cauza datoriilor catre farmacii, riscam sa nu mai primim medicamente si vitamine. Am achitat restantele si lucrurile revin incet la normal.

Trebuie sa avem rabdare, insa am convingerea ca putem redresa acest club. Sper ca la finalul mandatului meu sa ramina ceva bun in urma“, a mai declarat managerul. Mai mult, saptamina trecuta s-a platit si datoria de 2 miliarde clubului Unirea Urziceni pentru trans trian.

In alta ordine de idei, peste 2 saptamini, la urmatoarea intilnire a AGA (Adunarea Generala a Actionarilor), va avea loc o majorare de capital, la care va putea contribui fiecare actionar. Pentru perioada imediat urmatoare, Universitatea va avea la dispozitie 120.000 de euro, suma pregatita pentru transferuri, in iarna.

Reprezentante pentru suporteri

In incercarea de a-si recistiga fanii, „U“ Cluj va avea in cel mai scurt timp un magazin de unde suporterii vor putea achizitiona materiale promotionale cu insemnele clubului: „Vom deschide un magazin in Iulius Mall, in luna decembrie, care va apartine exclusiv clubului Universitatea. Acolo se vor putea cumpara materiale promotionale cu insemnele acestei formatii.

In momentul de fata, sintem in discutii pentru un al doilea magazin, intr-o zona centrala. Sintem in deficit de suporteri si trebuie sa adoptam o strategie extrem de agresiva pentru recistigarea lor. In acest sezon, media de platitori la un meci al Universitatii Cluj a fost de 1.700 de spectatori, mult prea putin“, a mentionat managerul Universitatii Cluj, Alin Tise.