Deputatul PDL Silviu Prigoana a explicat, marti, ca a solicitat concediul pentru cresterea copilului deoarece a dorit sa faca "un exercitiu cu presa", stiind ca mandatul parlamentarilor nu poate fi revocat sau intrerupt. El a adaugat ca solicitarea sa nu avea cum sa se "aprobe pe lege": "Da, am facut un exercitiu cu presa, mandatul deputatului si senatorului nu poate fi revocat sau intrerupt", potrivit Mediafax.

Silviu Prigoana a mai spus ca "s-a distrat copios" dupa ce a constatat ca partea de documentare a presei "a lipsit cu desavarsire": "M-am distrat copios. Dumneavoastra nu cunoasteati legea. Nu are cum sa se aprobe pe lege. Am depus-o ca sa vad ce scrie presa".

"Da, e un exercitiu de imagine, am o mare lipsa de imagine, nu ma cunoaste lumea pe strada si m-am gandit atunci sa fac putina imagine", a adaugat el, ironic.

Silviu Prigoana a solicitat, luni, in scris, conducerii Camerei Deputatilor sa ii acorde concediu pentru cresterea copilului pe o perioada de pana la doi ani. Prigoana nu a putut fi contactat luni, precizeaza Mediafax.

"Subsemnatul Vasile Silviu Prigoana va rog sa dispuneti analiza posibilitatilor prin care sa beneficiez de concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, conform legislatiei in vigoare. Mentionez ca fiul meu este nascut la data de 10 decembrie 2010", se arata in solicitarea depusa de deputat.

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au decis, luni, sa trimita solicitarea la Comisia juridica.

Adriana Bahmuteanu, sotia lui Silviu Prigoana, a declarat, pentru Mediafax, ca vrea sa revina la serviciu si sa isi reia activitatile, acesta fiind motivul pentru care sotul ei, deputatul PDL Silviu Prigoana, a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului pe o perioada de 2 ani.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, ca a vorbit cu Silviu Prigoana, care a sustinut ca trebuie sa stea doi ani in concediu cu copilul lui si l-a asigurat ca va veni la votul in plen atunci cand este nevoie.

"Legea trebuie respectata indiferent de demnitar si de functia publica. Nu are nicio legatura activitatea lui (lui Prigoana - n.r.) din Parlament cu dreptul parlamentar. Consider ca Prigoana va putea sa vina cand avem nevoie la plen, la vot. Singurul lucru este ca va avea o singura retributie", a explicat Toader.

El a aratat ca Prigoana nu va avea o activitate permanenta si nu-l opreste nimeni sa vina la Parlament: "Am avut o discutie cu el si mi-a spus: consider ca e mai bine sa stau si sa-mi cresc copilul", a adaugat Toader.