Actul de justitie nu apartine niciunui partid si nu trebuie sa dea satisfactie niciunei pretentii politice, se realizeaza conform legii si nu conform pulsiunilor pubere ale liderului PSD, Victor Ponta, a declarat deputatul PDL Sever Voinescu, citat de Agerpres.

"Arestarea unui lider local al PSD a nascut reactii din specia delirului la varful partidului rosu, bine potentate de trusturile media prietene," a afirmat Voinescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit acestuia, deturnarea atentiei opiniei publice de la fondul unui dosar in "linia obsesiei anti-Basescu" este o diversiune, iar instigarea la violenta, crearea de tensiuni sociale fac parte dintr-un plan care ar trebui sa aduca la putere pe Victor Ponta in functia de presedinte iar pe Adrian Nastase in cea de premier.

"Din punctul nostru de vedere, PDL a respectat, respecta si va respecta profesionalismul magistratilor romani, motiv pentru care condamna ferm orice actiune politica menita sa influenteze mersul normal firesc, legal al actului de justitie. (...) Sa chemi populatia sa picheteze sediile partidelor pentru a influenta cursul unui dosar tine de mentalitatea anilor '50, iar limbajul unor lideri PSD, care intimideaza, ameninta magistrati in legatura cu activitatea lor profesionala, este inadecvat si de respins", a afirmat deputatul PDL.

El a completat ca, in acest context, iluzia lui Crin Antonescu, "care isi imagineaza ca masinaria PSD va trage sa-l faca presedinte in 2014, se va dovedi foarte curand o pilula amara".