UDMR nu are niciun motiv sa se gandeasca la o iesire din coalitia cu PDL pana la alegerile din 2012, a declarat sambata presedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, candidat la sefia acestei formatiuni, citat de Agerpres.

"Nu avem niciun motiv sa ne gandim la o iesire din aceasta coalitie. Dupa cate cunosc eu - si cunosc destul de bine, nici PDL nu are niciun gand de a cauta alti parteneri si anul 2010, din acest punct de vedere, pentru noi, in ceea ce priveste colaborarea corecta si deschisa cu PDL, a fost un an decisiv. Tot ce am hotarat impreuna, tot ce am decis ca vom face, am facut. Din acest punct de vedere, nu avem nimic de reprosat PDL si nici PDL, UMDR," a spus Kelemen.

Kelemen Hunor considera ca UDMR nu trebuie sa isi regandeasca pozitia nici fata de celelalte formatiuni care reprezinta minoritatea maghiara din Romania, scopul principal al UDMR fiind accederea in Parlament in 2012.

"Nu avem niciun motiv sa ne gandim la o repozitionare a noastra in perioada imediat urmatoare in relatia cu celelalte formatiuni politice sau civice maghiare din Romania. Asa cum in 2009 am reusit sa ajungem la o intelegere cu europarlamentarul Tokes Laszlo, sunt convins ca si in 2012, daca va fi cazul, vom ajunge la o intelegere, vom gasi un modus vivendi, fiindca scopul nostru este de a intra in Parlament', a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a afirmat totodata ca PNL ar fi trebuit sa se alature actualei coalitii guvernamentale, deoarece alaturi de PSD isi va pierde identitatea politica.

"Dupa mine, PNL ar fi trebuit sa vina si ar trebui sa vina alaturi de aceasta coalitie sau ar trebui sa fie undeva in centrul-dreapta al esichierului politic. Eu vad un PNL in centrul-dreapta al esichierului politic si nu in zona de stanga. La ora actuala nu stiu unde sunt, dar cand un partid liberal se apropie de un partid de stanga, eu nu vad nicio garantie sa ramana si nu are cum sa ramana in zona de centru-dreapta. Se apropie de un partid mare, de un partid important, de altfel, care are o viziune foarte diferita de viziunea PNL si probabil ca, din acest punct de vedere, tot timpul pierde care e mai mic si va ceda, va pierde identitatea politica, identitatea doctrinara," a fost de parere Kelemen.