Un complet de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a respins, joi seara, recursul senatorului Catalin Voicu la decizia Sectiei penale a instantei supreme care i-a respins, pe 13 ianuarie, cererile de eliberare din arest preventiv si de judecare in stare de libertate, anunta Agerpres.

Aparatorii lui Catalin Voicu au formulat o cerere de eliberare sub control judiciar a clientului lor, iar decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, unul dintre avocatii lui Voicu, a formulat si o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara. Acestia au motivat cererile prin faptul ca toti inculpatii din dosar au fost audiati si, in aceasta faza, Catalin Voicu nu mai poate influenta desfasurarea procesului.

Avocatii lui Voicu au mai invocat faptul ca acesta se afla in arest preventiv de peste 10 luni, timp in care nu si-a mai vazut familia, arestul preventiv riscand sa se transforme intr-o pedeapsa anticipata.

Procurorul de sedinta a cerut mentinerea in stare de arest preventiv a lui Catalin Voicu si respingerea cererilor acestuia de eliberare sub control judiciar sau de inlocuire a masurii arestarii preventive cu o masura neprivativa de libertate.

Procurorii DNA au dispus, pe 21 mai 2010, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a senatorului Catalin Voicu, acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din ICCJ, acesta fiind deferit justitiei pentru complicitate la trafic de influenta; Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata; Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.