UPDATE (ora 15:37) Noua motiune de cenzura la adresa Cabinetului Boc, initiata de PSD si PNL in urma asumarii raspunderii Executivului pe Legea Educatiei, a fost depusa in Parlament vineri, anunta Mediafax.

"Vom depune aceasta motiune astazi, pana in ora 16:00. Avem toate semnaturile necesare, sunt finalizate toate hartiile care insotesc aceasta motiune. Avem si semnaturile liderilor grupurilor parlamentare ale PSD si PNL", anuntase, inca de vineri dimineata, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu, citata de Agerpres.

Vicepresedintele PSD a adaugat ca au fost stabilite deja cu PNL chestiunile legate de principii, urmand ca social-democratii sa se mai intalneasca cu liberalii in jurul pranzului pentru a fi finalizate toate detaliile tehnice.

  • Victor Ponta: Nu voi mai negocia cu parlamentari ai puterii

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri dimineata, ca a invatat "o lectie usturatoare" la motiunea de cenzura respinsa saptamana aceasta de Parlament si nu va mai negocia, la viitoarea motiune, cu niciun parlamentar al puterii, potrivit Mediafax:

"Nu, m-am invatat minte. Au fost lucruri bune pe 27, in primul rand colaborarea cu sindicatele, iar in al doilea rand capacitatea de a fi umar la umar noi si liberalii in aceasta batalie. Au fost lucruri bune. Daca a fost un lucru rau si o lectie usturatoare pe care am invatat-o este ca nu poti sa indrepti un lucru rau tot printr-un rau. Nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu fortele noastre, avand de partea noastra pe oameni si nu neaparat pe niste parlamentari care spun una si fac alta".

Intrebat ce sanse are motiunea, din moment ce nu va mai negocia ca la precedenta, cu parlamentarii PDL, Ponta a raspuns: "Exista o singura sansa, aceea de a arata foarte clar intregii Romanii si in special oamenilor din Ardeal ca noi nu suntem de acord cu ticalosia lui Boc. Este o ticalosie, este o rusine pentru Cluj si pentru Ardeal ca Boc face asemenea intelegeri pe spinarea romanilor si pe spinarea ardelenilor".