Partidul Democrat Liberal a declansat renegocierea tuturor functiilor din cadrul institutiilor aflate sub control parlamentar, in care, au expirat sau, in perioada urmatoare, expira mandate ale membrilor acestora, a declarat, joi, pentru Agerpres, liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader.

Acesta a explicat ca este nevoie de o renegociere a algoritmului pe baza caruia s-au impartit aceste functii, deoarece in unele dintre aceste institutii, PDL este subreprezentat.

Potrivit lui Mircea Toader, prima pozitie pe care democrat-liberalii o revendica este cea de membru al Consiliului National al Audiovizualului, unde a expirat mandatul unui membru sustinut de PSD, Grigore Zanc.

Liderul deputatilor PDL a precizat ca au ridicat problema inlocuirii lui Zanc cu o persoana sustinuta de PDL in sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, joi.

Mircea Toader a mai precizat ca PDL a depus deja o propunere pentru aceasta functie, care, impreuna cu nominalizarea PSD - Grigore Zanc, pentru un nou mandat - va merge la comisiile juridice reunite.

"Avem peste 40% la nivelul Parlamentului, insa exista institutii unde suntem reprezentati tot cu 13 procente. (...) Ne-au spus sa asteptam pana cand expira mandatul membrului PRM, peste 6 ani", a explicat liderul deputatilor democrat-liberali.

El a precizat ca, la nivelul grupurilor parlamentare ale PDL se va face o analiza asupra tuturor institutiilor unde formatiunea politica este subreprezentata, iar rezultatele se vor pune in discutia comitetului liderilor de grupuri.