Deputatii s-au certat, marti, in plen, timp de o ora, in legatura cu adoptarea sau respingerea OUG 36/2010 referitoare la controlul la domiciliu al pacientilor aflati in concediu medical, aceasta fiind, in final, retrimisa la comisia de specialitate, dupa ce parlamentarii au votat de doua ori, relateaza Mediafax.

Reprezentantii PSD si PNL au sustinut respingerea ordonantei, considerand ca este gresita, absurda, "un monument de prostie", care instituie arestul la domiciliu, iar cetatenii romani sunt considerati infractori.

Ei s-au declarat nemultumiti de faptul ca aceasta ordonanta instituie controale insotite de politie la domiciliul pacientilor aflati in concediu medical, aratand ca in acest fel se instituie, prin lege, arestul la domiciliu, iar si medici si pacienti sunt considerati infractori.

Reprezentantul Ministerului Sanatatii a precizat ca OUG 36/2010 eficientizeaza activitatea de acordare si de verificare a certificatelor pentru concediile medicale, precum si responsabilizeaza medicii si asiguratii, beneficiari de certificate de concediu medical. "Nu se aduce atingere libertatii profesionale a medicilor si dreptului acestora de decizie asupra hotararilor cu caracter medical", a spus reprezentantul Ministerului.

El a cerut ca aceasta ordonanta sa fie retrimisa la Comisia de sanatate pentru a fi eliminata prevederea privind implicarea organelor de politie in activitatea de control.

Deputatul UDMR Marton Arpad a sustinut si el aceasta ordonanta, ceea ce a facut-o pe Aura Vasile, deputat PSD, sa spuna ca daca UDMR nu avea un ministru in Guvernul Boc daca nu sustinea aceasta ordonanta.

Deputatii au votat in favoarea retrimiterii acestei ordonante la comisie, dar, dupa ce au mai fost dezbatute in plen alte doua proiecte, secretarul Camerei Mihai Voicu a venit la tribuna si a atras atentia asupra faptului ca nu au fost suficiente voturi in favoarea retrimiterii ordonantei la comisie.

Dupa dispute procedurale care au durat timp de o ora, deputatii au votat din nou pentru retrimiterea OUG 36/2010 la comisie.

Camera Deputatilor este for decizional in privinta acestui act normativ.