Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, "vorbeste abstract" atunci cand sustine ca social-democratii ar incerca sa inchirieze garnituri de tren si autocare pentru a-si aduce militantii in Bucuresti miercuri, in ziua dezbaterii motiunii de cenzura, cand are loc si un miting de amploare in Capitala, este de parere presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, citat de Agerpres: "Doamna Udrea considera ca membrii de partid PDL, PSD sau PNL sau UDMR nu sunt intre cei 90% care nu mai pot sa supravietuiasca? Dansa vorbeste abstract asa, e pe alta planeta".

Marian Vanghelie a adaugat ca este increzator in sansele motiunii de cenzura pentru ca foarte multi democrat-liberali ii transmit ca "Boc este sub orice critica". In ceea ce priveste posibilitatea ca parlamentarii UDMR si UNPR sa se pozitioneaze la fel ca cei ai PDL la motiunea de cenzura si sa nu voteze, Marian Vanghelie a afirmat ca si in zona acestor partide exista oameni nemultumiti, iar, daca aceste semnale nu vor fi luate in considerare, inseamna ca si aceste formatiuni "au o problema".

Elena Udrea a sustinut, duminica seara, ca PSD ar incerca sa inchirieze garnituri de tren si autocare pentru a-si aduce militantii in Bucuresti, la mitingul care are loc miercuri, in ziua dezbaterii motiunii de cenzura, apreciind ca opinia publica trebuie sa stie ca mare parte din protestatari vor fi membri ai acestui partid. Intrebata ce masuri va lua PDL pentru a contracara o astfel de actiune a PSD, Elena Udrea a spus ca aceasta situatie va fi analizata probabil in sedinta de luni a conducerii democrat-liberale.

La randul sau, vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a declarat, luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca PDL are informatii "consistente si concrete" ca PSD instiga cetatenii la violente, in ziua votului motiunii de cenzura, sustinand ca se pregatesc "zeci de autocare si garnituri de tren" care vor fi trimise in Bucuresti, pentru a participa la proteste masive de strada.