Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, duminica, la Timisoara, ca in ultimii 20 de ani politicienii au creat un tip de discurs care se adreseaza mai mult celor care nu muncesc, afirmand ca trebuie incurajati cei care muncesc, investesc, deoarece ei sunt baza bugetului unei tari, potrivit Mediafax.

"Din pacate, de 20 de ani, s-a creat un tip de discurs politic care se adreseaza mai mult celor care nu muncesc decat celor care muncesc. Altfel spus, trebuie sa ii incurajam pe cei care muncesc, economisesc, investesc si creeaza. Ei sunt baza bugetului unei tari, deoarece ei sunt cei care platesc taxe si impozite din munca lor, din investitiile lor, din economiile lor, din creatia lor", a spus Stoica.

El a afirmat ca schimbarea tipului de discurs nu trebuie sa ii defavorizeze pe cei care sunt "realmente defavorizati", insa trebuie schimbate anumite dezechilibre care exista astazi in Romania.

"Daca ne vom adresa in primul rand celor care platesc taxe si impozite, daca vom avea grija de cei defavorizati, dar prin masuri simtite, care sa ii aiba in vedere realmente pe cei defavorizati, atunci vom reusi sa schimbam aceste dezechilibre care exista astazi in Romania si sa cream o economie echilibrata", a spus Stoica.

Potrivit acestuia, politicienii nu trebuie sa mai permita sa mearga mai departe sistemul prin care se acorda ajutoare celor care nu sunt indreptatiti sa le primeasca.