Gabriel Oprea, presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), a dat asigurari ca motiunea de cenzura initiata de opozitie nu va trece la votul din Parlament, sustinand ca mecanismele din Coalitie functioneaza foarte bine.

"Nu va trece aceasta motiune. Am mare incredere in acest lucru, deoarece cunoastem bine mecanismele in Coalitie. Noi suntem parteneri loiali ai acestei Coalitii si am avut un exercitiu saptamana trecuta in Camera Deputatilor in momentul in care a fost ales grupul nostru. (...) Au fost 171 de parlamentari ai Coalitiei si 171 au votat pentru grupul nostru. Deci, nu va trece aceasta motiune, daca ma intrebati pe mine. Coalitia functioneaza foarte bine, partidul nostru este un partener loial si suntem convinsi ca motiunea nu va trece", a afirmat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

Presedintele executiv al UNPR a fost prezent, miercuri seara la lucrarile Conferintei Judetene a UNPR Ialomita, in cadrul careia a fost aleasa conducerea organizatiei judetene, respectiv presedintele Dumitru Visan si Biroul Politic Permanent.

Motiunea de cenzura initiata de PSD+PC si PNL si intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara" a fost prezentata miercuri in plenul reunit al Parlamentului. Documentul urmeaza sa fie dezbatut si votat pe 27 octombrie.