Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a fost aspru criticat, in sedinta CExN de vineri noapte, de majoritatea presedintilor de organizatii, care i-au reprosat ca vrea sa "deturneze" lucrarile Congresului de sambata, scrie Mediafax, citand surse din formatiunea social-democrata. Geoana a acuzat inconsecventa actualei conduceri a partidului in ceea ce priveste strategia politica si a avertizat asupra "tentatiei de a da liber la pusul botnitei in PSD".

Mircea GeoanaFoto: Agerpres

UPDATE: Geoana a ajuns la Congresul extraordinar al PSD, declarand ca "e mai putin important sa discutam ce se intampla in partid".

Surse din PSD au afirmat ca materialul pe care Geoana l-a trimis membrilor PSD a fost criticat vehement de majoritatea liderilor partidului.

Discutia ar fi fost deschisa de Adrian Nastase, el invocand documentul lui Geoana si citand cateva fragmente. Ion Iliescu, care nu era la curent cu materialul scris de Geoana, a solicitat si el o copie a documentului.

Potrivit surselor Mediafax, presedintele PSD, Victor Ponta, i-a reprosat lui Geoana ca ar dori deturnarea lucrarilor Congresului, critici similare fiind formulate de Gheorghe Nichita de la Iasi si Mircea Cozma de la Ploiesti. Acestia au spus ca Geoana vrea sa "strice" Congresul si ca si-a ales prost momentul de a deschide o disputa interna in partid, au sustinut aceleasi surse.

Sursele sustin ca unii lideri ai PSD i-au reprosat lui Geoana si ca ar incerca "sa faca jocul" cuiva din exteriorul partidului, insinuand ca mesajul transmis de fostul presedinte ar fi de fapt al altcuiva.

Geoana nu a replicat si nici nu si-a motivat demersul.

Vezi mai jos declaratia lui Mircea Geoana.

Pentru a evita eventuale surprize la Congresul de sambata, membrii Comitetului Executiv Central au votat, vineri noapte, si ordinea de zi a Congresului, in care doar patru membri ai PSD vor avea interventii - Victor Ponta, Adrian Nastase, Liviu Dragnea si Dan Sova - luarile de cuvant urmand sa fie strict legate de programul de guvernare, modificarile la Statut si motiunea de cenzura. Sambata, Mircea Geoana nu este prezent la reuniunea Consiliului National al PSD, desfasurata la Sala Palatului. Potrivit informatiilor, el va participa doar la Congresul extraordinar, programat la ora 14.