Conducerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei l-a propus, miercuri, pe fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, drept candidatul formatiunii la viitoarele alegeri prezidentiale, programate pentru anul 2014, potrivit Agerpres. Anuntul a fost facut de presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea. Cristian Diaconescu este presedintele de onoare al UNPR.

"In legatura cu candidatura domnului Cristian Diaconescu, in orice activitate de partid un astfel de proiect se dezbate in fiecare organizatie judeteana. Tuturor organizatiilor la care participam in aceasta perioada de alegeri noi le propunem acest proiect politic. Dar, la inceputul lunii noiembrie, la Palatul Parlamentului, avem intalnire si vom vota aceasta propunere a noastra. (...) Consideram ca domnul presedinte Diaconescu are expertiza profesionala si profilul moral sa candideze pentru o astfel de functie si sa si castige", a declarat, miercuri, la conferinta judeteana a partidului de la Constanta, Gabriel Oprea.

Peste 300 de membri ai UNPR Constanta au participat la conferinta judeteana, in cadrul careia a fost ales presedinte, cu unanimitate de voturi, colonelul in rezerva George Lipoveanu (53 de ani), fost comandant al unei unitati de scafandri, in prezent om de afaceri ce administreaza trei societati comerciale.

Referitor la noul lider al UNPR Constanta, Gabriel Oprea a anuntat ca acesta este candidatul formatiunii politice la Primaria Mangalia la alegerile locale din 2012.

"Anuntam de acum candidatura domnului Lipoveanu pentru ca vrem sa fim foarte bine organizati si sa ne stabilim obiective foarte clare. Este foarte important pentru noi, in sistemul de valori in care activeaza acest partid', a afirmat liderul UNPR, mentionand ca noul presedinte al UNPR Constanta este 'un om serios, cu o cariera foarte stabila si performanta, bine apreciat de comunitatea din Mangalia", a spus Gabriel Oprea.

El a adaugat ca UNPR va nominaliza candidati pentru alegerile locale doar acolo unde acestia au sanse reale de castig: "Nu punem candidati doar asa, ca sa ne aflam in treaba. (...) Este foarte important ca in procesul de selectie pentru sefia Consiliilor Judetene, a Consiliilor Locale, a Primariilor sa gasesti acei gospodari care sunt respectati in comunitate. (...) Daca nu vom gasi aceste persoane din partid, bineinteles in urma sondajelor pe care le vom efectua, nu vom candida".