Decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea asupra Legii educatiei reprezinta "o prostie", "o lasitate", si "o smecherie tipica" a PDL, iar PSD se pregateste sa depuna motiunea de cenzura anuntata, a declarat, marti, liderul social-democrat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

"Decizia de azi (marti, n.r.) a Guvernului are cateva componente, pe care trebuie sa le discutam: e o prostie, pentru ca Legea a trecut de Camera, e la Senat, la Comisie si e aproape finalizata. In Comisie a fost intarziata legitim de presedintele de la PDL, Hardau, pentru lucruri gresite generate de incompetenta ministrului Funeriu", spune Victor Ponta.

"Daca nu sunt in stare sa stranga parlamentari sa voteze legea, e lasitate", a adaugat el.

"Decizia PSD este nechimbata. Impreuna cu PNL si PC depunem motiune saptamana viitoare si o dezbatem pana la sfarsitul lunii", a mai precizat Victor Ponta, adaugand ca "Noi nu ne luam pe povesti, ca Boc a primit ieri dispozitie de la Cotroceni sa isi asume raspunderea. Boc nu face nimic de capul lui si nu intelege intotodeauna. Decizia PSD nu se schimba in niciun fel de la orice fel de artificiu al lui Basescu sau Boc. Saptamana viitoare depunem motiunea de cenzura, textul e finalizat. Se dezbate in saptamana 22-28, votam si speram sa avem 236 de voturi si Guvernul Boc sa fie demis".

Guvernul a decis, in sedinta de marti, sa isi angajeze raspunderea in Parlament asupra Legii educatiei, procedurile urmand sa fie demarate incepand de miercuri.