Liderul social-democrat Victor Ponta a anuntat, luni, ca reprezentantii PSD se vor intalni, in cursul acestei zile, cu cei ai PNL pentru finalizarea textului motiunii de cenzura la adresa Cabinetului Boc, dupa care cele doua formatiuni vor trece la strangerea de semnaturi, pentru a putea depune motiunea de cenzura la Parlament si "pentru ca Romania sa aiba un Guvern capabil sa ia masuri anticriza".

In ceea ce priveste absenta de la consultarile de luni, de la Cotroceni, Victor Ponta a afirmat ca "PSD nu refuza din principiu un dialog pe teme atat de importante, cum sunt legea pensiilor si legea educatiei. Domnul Basescu stia ca noi nu suntem de acord sa legitimam, prin prezenta noastra, UNPR, un partid infiintat dupa alegeri. Am solicitat reprogramarea intalnirii cu PSD, dar nu am primit niciun raspuns, ceea ce demonstreaza ca dorinta de consultari a domnului Basescu este doar una de fatada, si-a chemat oamenii care il sustin si ii asculta ordinele".

Victor Ponta a mai spus ca "Domnul Basescu a chemat pe cine trebuie la Cotroceni, pe cei care nu au sustinut in Parlament diferentierea varstei de pensionare". Liderul PSD i-a numit pe cativa dintre parlamentarii care au votat in favoarea amendamentului privind egalizarea varstei de pensionare: Roberta Anastase (PDL), Ioan Botis (PDL), Ioan Oltean (PDL) si Gabriel Oprea (UNPR).

Liderul social-democrat a mai anuntat ca deputatii PSD au primit luni un mandat politic clar de a vota, la dezbaterea OUG 50/2010, in interesul debitorilor, de a apara drepturile celor care au credite, potrivit Agerpres. El a adaugat ca principalul obiectiv al PSD in cazul acestui act normativ privind contractele de credit pentru consumatori este apararea celor care au credite si "sufera nejustificat".